Bugetul SIE pe 2015, avizat de Comisie. Calimente: Nu sunt mulţumit de alocări, am votat împotrivă

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pe anul 2015 a fost avizat, marţi, de Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului, deşi preşedintele comisiei, deputatul PNL Mihai Calimente, a votat împotrivă, precizând că este nemulţumit de alocările bugetare făcute.

83 afișări
Imaginea articolului Bugetul SIE pe 2015, avizat de Comisie. Calimente: Nu sunt mulţumit de alocări, am votat împotrivă

Bugetul SIE pe 2015, avizat de Comisie. Calimente: Nu sunt mulţumit de alocări, am votat împotrivă

„Eu, cel puţin, ca preşedinte al Comisiei, nu sunt mulţumit cu bugetul acordat Servicului. Faţă de cererea iniţială făcută de Serviciu, bugetul este diminuat cu două milioane de lei, dar partea cea mai îngrijorătoare, în opinia mea, este la capitolul de investiţii, unde avem o diminuare faţă de cerere cu 22 de milioane de lei”, a spus Calimente.

El şi-a manifestat speranţa ca la rectificările care se vor face această sumă să fie acordată, întrucât există necesităţi reale pentru aceste sector.

Calimente a precizat că, spre deosebire de persoana sa, membrii Comisiei de control parlamentar al SIE au votat bugetul propus pentru anul 2015.

„Sigur că, având în vedere că la capitolul de cheltuieli de personal cifrele sunt apropiate de ceea ce s-a cerut, colegii mei au voat acest buget. Eu am votat însă împotrivă fiind nemulţumit de faptul că este singurul Serviciu al cărui buget este în diminuare faţă de celelalte servicii, unde bugetul este în creştere”, a arătat Calimente.

Bugetul propus pe anul 2015 pentru SIE este în sumă de 225.380 mii lei, în scădere cu 0,59% faţă de anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici