Bulgaria a trimis Ucrainei muniţie defectă. Bileţelul care însoţeşte marfa venită din Sofia

Parlamentul bulgar a aprobat decizia de a furniza armatei ucrainene muniţie defectă.

710 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a trimis Ucrainei muniţie defectă. Bileţelul care însoţeşte marfa venită din Sofia

Bulgaria a trimis Ucrainei muniţie defectă. Bileţelul care însoţeşte marfa venită din Sofia

Potrivit Sofiei, Kievul va avea ocazia să repare şi să folosească muniţia stricată, raportează agenţia de presă rusă Tass.

Mai exact, Sofia plănuieşte să furnizeze Ucrainei stocul său de rachete defecte din seria 5V55, compatibile cu lansatoarele S-300 din epoca sovietică, de care nu are nevoie.

„Ţara noastră nu are capacitatea de a repara în mod independent aceste muniţii şi utilizarea lor ar putea crea un risc grav pentru viaţa personalului militar bulgar. Ucraina a declarat că are capacitatea de a stoca astfel de muniţii”, au spus europarlamentarii în timpul votului transmis în direct pe site-ul Parlamentului.

Opoziţia a acuzat majoritatea că trădează interesele naţionale şi a cerut demisia ministrului Apărării, Todor Tagarev. Rusia îndeamnă Bulgaria să reconsidere aceste decizii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici