Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, de peste 350.000 de euro, găsite în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii şi vameşii au confiscat, în urma controalelor făcute în ultimele zile în Portul Constanţa Sud Agigea, aproximativ 25.000 de jucării posibil contrafăcute şi aproape 2.500 de colete care conţineau suplimente nutritive pentru copii, în valoare totală de peste 350.000 de euro.

463 afișări
Imaginea articolului Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, de peste 350.000 de euro, găsite în Portul Constanţa Sud Agigea

Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, de peste 350.000 de euro, găsite în Portul Constanţa Sud Agigea (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Constanţa, poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi ofiţeri ai D.G.I.P.I., au făcut, miercuri, un control asupra unui container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea şi care avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov.

În urma controlului s-a constatat că în container se aflau 237 de colete care conţineau jucării din pluş, faţă de 234 de colete înscrise în documentul electronic de import. De asemenea, în containerul respectiv au fost descoperite 2.040 jucării din pluş, alte 14.090 jucării din pluş de alt tip, 5.760 de cărţi ilustrate şi 2.640 de bucaţi de puzzle din carton, sub formă de cuburi, purtând însemne ale unor mărci înregistrate.

La preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 120.000 de euro.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală, fiind făcute cercetări pentru infracţiunea de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi folosirea la autoritatea vamală de documente nereale.

De asemenea, joi, poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori ai Biroului Vamal Constanţa Port şi specialişti ai D.G.I.P.I., au făcut controale asupra a două containere sosite în Portul Constanţa din Statele Unite ale Americii.

În urma verificărilor s-a constatat că în containere se aflau, alături de alte mărfuri alimentare, 295 de colete care conţineau câte 20 de flacoane a câte 180 de comprimate de suplimente nutritive pentru copii şi 2.184 de colete care conţineau câte 30 de flacoane a câte 160 de comprimate suplimente nutritive pentru copii, în declaraţia vamală de tranzit fiind înscrise însă drajeuri, marfă cu o altă încadrare tarifară.

Bunurile depistate au o valoare de piaţă estimată la aproximativ 245.000 de euro.

Şi în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de folosire la autoritatea vamală de documente nereale.

Bunurile nedeclarate au fost confiscate, iar cele susceptibile a fi contrafăcute au fost reţinute.

Peste 100 de poliţişti de frontieră, vameşi şi jandarmi au declanşat, joi dimineaţă, o acţiune de amploare în Portul Constanţa Sud Agigea, care are ca scop identificarea produselor contrafăcute, precum şi combaterea evaziunii fiscale, fiind verificate zeci de containere cu marfă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici