Bursele din Sectorul 4 îi nemulţumesc pe elevi: Primăria rămâne corigentă

Consiliul Local al Sectorului 4 a propus ca elevii care îşi urmează studiile în cadrul instituţiilor de învăţământ de stat din Sectorul 4 să primească minimul obligatoriu de 100 de lei/elev, sumă oferită din Bugetul de Stat, acuză elevii din cadrul Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti.

1074 afișări
Imaginea articolului Bursele din Sectorul 4 îi nemulţumesc pe elevi: Primăria rămâne corigentă

Bursele din Sectorul 4 îi nemulţumesc pe elevi: Primăria rămâne corigentă

În urma noului proiect de hotărâre din data de 3 decembrie 2021, s-a propus ca elevii care îşi urmează studiile în cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitare de stat din Sectorul 4, să primească minimul obligatoriu de 100 de lei/elev, sumă oferită din Bugetul de Stat, burse lunare pentru semestrul I al anului şcolar 2021-2022.

Acest proiect urmează să fie supus votului în cadrul următoarei şedinţe de Consiliu Local.

„Nu este deloc un secret faptul că echipa Primăriei Sectorului 4 a avut şi are în continuare probleme atât la calcularea, distribuirea, cât şi la alegerea cuantumului burselor mult meritate şi esenţiale elevilor. Deja sunt ani buni de când povestea burselor din Sectorul 4 reînvie semestrial, de fiecare dată cu noi probleme, însă niciodată cu soluţii şi măsuri în favoarea elevilor săi. Elevii performează, iar Primăria rămâne corigentă! Situaţia este clară şi neschimbată de ceva timp, iar lucrurile stau pe loc. La coada clasamentului administraţiilor se află constant Sectorul 4, cu o continuă nepăsare faţă de restul sectoarelor care reuşesc să distribuie elevilor burse mulţumitoare”, spun reprezentanţii Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti.

Sectorul 1 atinge scoruri mari când vine vorba de burse, punând la dispoziţia elevilor burse de merit cuprinse între 200 şi 500 de lei/lună, iar Sectorul 2, sume începând de la 100 la 600 de lei.

Sectorul 4 dispune de un număr total de 61 de unităţi de învăţământ (penultimul sector din acest punct de vedere), pe când Sectoarele 1 şi 2 au fiecare câte 87.

Potrivit elevilor, Sectorul 4 nu aduce niciun supliment propriu pentru educaţia elevilor, ci doar redirecţionează banii primiţi de la Bugetul de Stat; respectiv suma de 100 lei.

„Astfel, se remarca din nou (după multe alte dăţi în cursul anilor trecuţi) că administraţia alege să ignore nevoile elevilor, iar aceştia, implicit, nu reprezintă un punct de interes pentru gestionarea bugetului propriu al administraţiei, din care aceştia nu concep să redirecţioneze sume destinate burselor”, mai spun elevii.

Elevii trag un semnal de alarmă că bursele sociale se acordă tinerilor aflaţi în situalii de risc financiar sau chiar medical, având nevoie de sprijin suplimentar pentru a face faţă dificultăţilor, astfel încât aceştia să poată avea şanse educaţionale echitabile.

Tinerii cu performanţe (municipale, naţionale sau internaţionale), tinerii excepţionali au nevoie de sprijin pentru a putea continua performanţa, pentru costuri ale materialelor, pregătirilor şi deplasărilor, iar cei merituoşi din Sectorul 4, tineri cu care primăria se laudă după fiecare examen, când şcolile de aici obţin rezultate care plasează sectorul în topul naţional., 100 lei nu sunt îndeajuns.

„Cerem Primăriei Sectorului 4 să dovedească că elevii săi chiar contează! Contează îndeajuns încât acest proiect de hotărâre inechitabil nu va fi aprobat! Contează îndeajuns încât administraţia va oferi, din bugetul propriu, sume care să suplimenteze cei 100 de lei primiţi din Bugetul de Stat!”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursă,
elev,
primărie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici