Buşoi: Sunt necesare consultări pe tema creşterii veniturilor medicilor

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a decarat, marţi, că solicită consultări, după 1 septembrie, cu reprezentanţii medicilor, pacienţilor şi partidelor pentru găsirea unor soluţii de creştere a veniturilor medicilor, arătând că tema a fost tratată politicianist de Guvern.

158 afișări
Imaginea articolului Buşoi: Sunt necesare consultări pe tema creşterii veniturilor medicilor

Buşoi: Sunt necesare consultări pe tema creşterii veniturilor medicilor (Imagine: Hepta)

Cristian Buşoi a spus, într-o conferinţă de presă, că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) clarifică situaţia plăţilor informale către medici şi personalul medical, iar, conform acesteia, nu numai condiţionarea actului medical şi solicitarea de către medici, personalul medical a unor plăţi constituie o infracţiune, ci şi acceptarea unor plăţi benevole din partea personalului medical.

"În aceste condiţii, în condiţiile în care lucrurile au devenit şi mai clare prin decizia ICCJ, cred că se impune imperios găsirea de soluţii pentru a creşte veniturile medicilor şi a personalului medical. Din păcate şi acest subiect a fost tratat într-un mod iresponsabil şi politicianist de actualul Guvern. Pe surse, fără să fi fost asumate anumite cifre, s-a lansat în spaţiul public tot felul de propuneri de dublare salariilor, dar chiar triplarea pentru anumite categorii, creând nişte aşteptări imense din partea medicilor şi a personalului medical. Fac un apel către Guvern să trateze responsabil şi nepoliticianist acest subiect, nu este normal să se creeze aşteptări, acolo unde nu vor putea fi îndeplinite, trebuie să se treacă de logica de a lua nişte măsuri în ultimele zile ale actualului Guvern şi, în mod responsabil, trebuie să se găsească soluţii durabile şi care pot fi suportate de bugetul 2016, soluţii care să fie acceptate de toată calasa politică, indiferent de cine vine la guvernare”, a explicat Buşoi.

El a arătat că se impune de urgenţă demararea unor consultări cu reprezentanţii medicilor, organizaţiilor de pacienţi şi forţele politice pentru găsirea facilităţi fiscale pentru medici, aceste consultări fiind distincte de cele pe Codul Fiscal şi putând să aibă loc după 1 septembrie.

"Credem că se impune de urgenţă demararea unor consultări serioase cu reprezentanţii medicilor şi ai presonalului medical, cu organizaţiile de pacienţi, cu toate forţele politice din România pentru ca toate aceste chestiuni care ţin de creşterea veniturilor medicilor, de găsirea unor facilităţi fiscale, căi de transparentizare a accesului în profesia medicală, toate aceste măsuri care pot stimula medicii să nu mai plece din ţară, dar care, între aceste măsuri cea mai importantă este aceea de a creşte veniturile medicilor şi a personalului medical, toate aceste soluţii să fie dezbătute şi îmbrăţişate de toţi factorii pentru a fi implementate în perioada următoare", a mai spus Buşoi.

El a adăugat că această temă a creşterii veniturilor şi a situaţiei medicilor este o temă distinctă de Codul Fiscal. "Codul Fiscal este o chestiune extrem de urgentă, care ar trebui să se desfăşoare pe un calandar pe 17, 19 asumată de PNL, este o premieră că deja au răspuns toate partidele politice, nu putem ameasteca lucrurile şi nu putem să lărgim agenda acestor consultări”, a mai explicat Buşoi.

Cristian Buşoi a arătat că iniţiativa acestor consultări este a comisiei de sănătate a PNL şi va fi agreată şi de conducerea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici