- Home
- Social
- BRAŞOV, (12.05.2015, 19:14)
- Mihaela Gradinaru
Butoane de panică şi camere de supraveghere, în zonele de risc din Braşov, printr-un proiect european
Butoane de panică şi camere video de supraveghere vor fi montate în zonele de risc din Braşov, pentru a creşte siguranţa oamenilor, în urma unui proiect european în valoare de peste 10 milioane de lei, marţi fiind testate primele două butoane de panică din zona centrală a oraşului.
Urmărește
623 afișări
Butoane de panică şi camere de supraveghere, în zonele de risc din Braşov, printr-un proiect european (Imagine: HEPTA)
Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, modul de funcţionare a sistemului integrat de securitate în zonele de risc din municipiu, după ce au fost instalate primele două butoane de panică în zona centrală a oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aceste lucrări fac parte din proiectul "Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din municipiul Braşov", finanţat prin POR 2007-2013 -Axa prioritară 1 - Infrastructura urbană.
Valoarea totală a proiectului, care va cuprinde 42 de butoane de panică, este de peste 10,8 milioane de lei cu TVA inclusă, din care valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 9,5 milioane de lei, contribuţia municipalităţii fiind de doi la sută din cheltuielile eligibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1067. SUA opreşte ajutorul către Ucraina pentru 90 de zile / Putin: „Puţin probabil ca Rusia să participe la negocieri de pace în viitorul apropiat” / Rutte: Vladimir Putin nu are drept de veto în privinţa extinderii NATO / Maia Sandu se va întâlni cu Volodimir Zelenski la Kiev
-
Madison Keys câştigă Australian Open 2025
-
SUA suspendă programele de imigrare umanitară, inclusiv accesul temporar pentru ucraineni
Contractul de execuţie a fost semnat în februarie 2014, urmând să fie finalizat până în luna iulie a acestui an.
"Este un proiect important pentru noi, deoarece prin implementarea lui creşte siguranţa cetăţeanului. Această componentă a proiectului presupune instalarea a 42 de butoane de panică pentru apeluri de urgenţă, la care se adaugă 42 de camere video de supraveghere. Zonele vizate sunt zone intens circulate şi unde există riscul apariţiei unor incidente. În acest mod, atât braşovenii, cât şi turiştii se vor simţi în siguranţă. Nu trebuie să uităm că cea mai importantă componentă a proiectului este cea de telegestiune a sistemului iluminatului public, care vizează creşterea calităţii serviciului de iluminat, reducerea costurile de mentenanţă şi reducerea consumului de energie electrică", a declarat primarul George Scripcaru.
Obiectivele acestui proiect sunt implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public în Braşov, a unui sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc din oraş şi îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a organelor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei şi ordinii publice prin crearea unui dispecerat centralizat de monitorizare.
Până în prezent a fost finalizat aproape în totalitate dispeceratul tehnic, care a fost dotat cu monitoare, staţii de lucru, echipamente hardware data center (servere, echipament de stocare), licenţe software, aplicaţii informatice pentru gestiunea iluminatului şi pentru supraveghere video, urmând să fie configurată aplicaţia informatică de gestiune a butoanelor de panică.
Astfel de butoane de panică şi camere video vor fi montate în zone precum Aleea de sub Tâmpa, Piaţa Unirii, Piaţa Sfatului, Livada Poştei, Parcul N. Titulescu, Teatrul Dramatic, Centrul Civic, Gara Braşov, Parcul Tractorul, Parcul Magnolia, strada Republicii, dar şi în alte locuri.
Sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate din municipiu, interactivitatea cetăţenilor cu Poliţia Locală prin intermediul butoanelor de panică, localizarea geografică a situaţiilor de criză, infracţionalitate sau panică de către aplicaţia de sistem.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Povestea contabilei din KENYA care a ajuns femeie de serviciu în România. Acum stă ilegal aici. ”Mi-e teamă că voi fi deportată”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe