Buzatu deplânge demisia lui Moga: A fost clar că un om presat în halul acesta nu a mai rezistat

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că este posibil ca demisia lui Nicolae Moga din funcţia de ministru de Interne să fi venit ca urmare a presiunilor mediatice, precizând că a fost destul de clar că „un om culpabilizat în halul acesta” să cedeze.

787 afișări
Imaginea articolului Buzatu deplânge demisia lui Moga: A fost clar că un om presat în halul acesta nu a mai rezistat

Buzatu deplânge demisia lui Moga: A fost clar că un om presat în halul acesta nu a mai rezistat

„Într-un anumit context, acesta al unei presiuni mediatice, al unei presiuni fără precedent inclusiv asupra persoanelor, culpabilizarea unui om care a preluat o funcţie de două zile este clar că poate să conducă şi la o demisie. Eu nu cred că Nicolae Moga trebuia să îşi dea demisia pentru că nu incapacitatea sau capacitatea redusă a lui Nicolae Moga a determinat acţiunea criminalului. Trebuie poate să încetăm cu asemenea, să devenim serioşi, să vedem profesionalism oamenilor care lucrează în (…), în justiţie, etc. şi după aceea să acţionăm cu toată răspunderea asupra acestora, dacă este nevoie de schimbat legi, până acum s-au invocat 100 de legi care trebuie schimbate dar care poate în mare parte au fost judecate în ultimii ani şi modificate de nenumărate ori. Sigur că în orice ţară poliţia are tot felul de cazuri şi e dramatic că un asemenea lucru s-a întâmplat la noi dar nu înseamnă că este vinovat PSD de această chestiune”, a afirmat Dumitru Buzatu, marţi la Digi 24.

Preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a întrebat retoric dacă PSD deţine toate pârghiile STS sau ale poliţiei, ca să poat fi învinovăţit partidul pentru cazul din Caracal.

„Când aud asemenea lucruri că te culpabilizează pe tine ca om pentru orice se întâmplă în ţara asta, vă întreb şi eu cum să reacţionez cu calm? Deţine PSD toate pârghiile STS, deţine pârghiile poliţiei, care poliţist este PSD-ist ca să culpabilizăm acum PSD? Nu am înţeles (de ce a demisionat - n.r.), dar eu cred că a fost destul de clar că un om presat în halul acesta, un om culpabilizat care nu a venit nici de două zile probabil că nu a mai rezistat”, a conchis social-democratul.

Nicolae Moga a demisionat, marţi, după şase zile de mandat, din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

"Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi. Retragerea în această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru minister. În cele 6 zile în care am condus MAI, am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din Minister, că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare". a explicat Nicolae Moga.

Cu toate acestea, potrivit imaginilor transmite de Administraţia Prezidenţială de la CSAT, acesta se numără printre participanţii la şedinţă.

Taguri:
buzatu,
moga,
demisie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici