Buzău: O fetiţă de un an şi trei luni a murit călcată de un camion sub care se ascunsese

O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni a fost accidentată mortal, pe un drum comunal din localitatea buzoiană Lipia, de un camion sub care copila se ascunsese cu puţin timp înainte ca şoferul să pornească autovehiculul.

430 afișări
Imaginea articolului Buzău: O fetiţă de un an şi trei luni a murit călcată de un camion sub care se ascunsese

Buzău: O fetiţă de un an şi trei luni a murit călcată de un camion sub care se ascunsese (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la IPJ Buzău, poliţiştii au stabilit, din primele cercetări, că o fetiţă de un an şi trei luni a fugit de sub ochii părinţilor şi s-a ascuns sub un camion staţionat pentru scurt timp în faţa unui imobil din localitatea Lipia. La plecarea de pe loc, şoferul autovehiculului, un buzoian de 41 de ani, nu s-ar fi asigurat şi a accidentat-o mortal pe copila aflată sub maşină. Şoferul şi-a continuat drumul, dar a revenit la locul accidentului după ce un cunoscut l-a sunat şi i-a spus că a provocat accidentul soldat cu moartea copilului.

Ajuns la locul accidentului, bărbatul de 41 de ani a anunţat Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru copilă.

"Copilul era decedat, călcat pe cap, deci nicio şansă… Şoferul zice că nu l-a văzut, că a fost sub maşină", a declarat Marian Burlan, ambulanţier în cadrul SAJ Buzău.

După accident, părinţii fetei au intrat în stare de şoc şi au vrut să se răzbune pe şofer, atacându-l cu pietre.

"A stat exact în partea dreaptă acolo, pe unghiul mort. Nu am văzut nimic, nimic, a ieşit într-o fracţiune, vă daţi seama. Dacă nu l-au văzut nici părinţii care erau în curte, femeile care erau în curte. Nici nu am realizat ce s-a întâmplat, m-am pus în mişcare", a declarat Cristinel Potecă, şoferul camionului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, cazul urmând să fie preluat şi de un procuror.

"Conducătorul camionului a stat de vorbă cu un localnic şi în momentul în care a plecat de pe loc nu a văzut că acest copil a intrat sub roţile acestui camion şi a plecat pe direcţia înainte. S-a deschis un dosar penal pentru fapta de ucidere din culpă", a declarat inspector principal Remus Nicula, de la Poliţia Rutieră din cadrul IPJ Buzău.

Poliţiştii vor discuta şi cu părinţii fetei pentru a stabili cum a dispărut aceasta din curte.

Trupul fetiţei a fost transport la SML Buzău pentru autopsie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici