Buzău: Pagubele provocate de ploi la Topliceni se ridică la 500.000 de lei

Pagubele provocate de ploile de săptămâna trecută în localitatea buzoiană Topliceni se ridică la 500.000 de lei, pierderile fiind înregistrate în special în infrastructură, a anunţat, luni, prefectul de Buzău Gabriel Balaban.

28 afișări
Imaginea articolului Buzău: Pagubele provocate de ploi la Topliceni se ridică la 500.000 de lei

Buzău: Pagubele provocate de ploi la Topliceni se ridică la 500.000 de lei (Imagine: mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Buzău, ploile abundente de zilele trecute au produs pagube importante în infrastructură, fiind distruse porţiuni semnificative de drumuri, în timp ce pierderile din gospodării se ridică la circa 20.000 lei. Sute de păsări au murit înecate, iar gardurile oamenilor au fost puse la pământ de viitură. Reprezentanţii Direcţiei de Muncă Buzău au început anchete pentru ca localnicii care au avut de suferit să poată primi ajutoare sociale.

În ceea ce priveşte pagubele produse în agricultură, acestea sunt încă în curs de evaluare, conducerea Direcţiei Agricole Buzău estimând în prezent că 130 de hectare din Topliceni au fost afectate.

Ploile căzute zilele trecute au provocat pagube şi în alte localităţi buzoiene. Duminică, autorităţile buzoiene au intrat în alertă după ce la podul peste pârâul Nişcov de pe drumul judeţean 100 H, care leagă localităţile Verneşti de Tisău, a fost semnalată o problemă majoră care punea în pericol circulaţia. Ploile abundente au făcut ca apele pârâului să crească şi să aducă în aval tone de gunoaie. Reziduurile aproape că au blocat scurgerea de sub podul de pe drumul judeţean 100 H, apele croindu-şi drum pe lângă unul dintre pilonii de la un capăt al obiectivului. Din cauza debitului mare, pârâul a erodat malul în zona pilonului respectiv, iar în final la capătul podului s-a format un crater în care orice autovehicul care tranzita zona ar fi putut să se prăbuşească.

Întrucît exista riscul ca în zona podului să se producă noi surpări ale solului, autorităţile locale au restricţionat atât circulaţia pietonală, cât şi pe cea rutieră.
Luni, specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Buzău vor face o expertiză a podului pentru a afla dacă i-a fost afectată structura de rezistenţă. Între timp, circulaţia rămâne în continuare deviată pe rute ocolitoare.

Tot din cauza precipitaţiilor abundente, în comuna buzoiană Chilii, pe drumul judeţean 102 F la kilometrul 22+70, s-a reactivat o alunecare de teren pe o distanţă de 30-40 de metri. Circulaţia a fost blocată timp de mai multe ore din cauza căderilor de pământ, însă în acest moment traficul se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici