Buzău: Pericolul unei explozii pe DN 10, unde s-a răsturnat o cisternă cu combustibil, înlăturat

Pericolul producerii unei explozii pe DN 10, în localitatea buzoiană Vipereşti, unde s-a răsturnat o cisternă încărcată cu peste 30 de tone de motorină şi benzină, a fost înlăturat, după ce echipele de intervenţie au început operaţiunile de transvazare a combustibilului într-un alt autovehicul.

138 afișări
Imaginea articolului Buzău: Pericolul unei explozii pe DN 10, unde s-a răsturnat o cisternă cu combustibil, înlăturat

Pericol de explozie din cauza unei cisterne cu combustibil răsturnată pe DN 10 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit locotenent-colonelului Viorel Găvăneanu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, aflat la faţa locului, riscul producerii unei deflagraţii în zona în care s-a răsturnat cisterna a fost eliminat în momentul în care a început procedura de transvazare a combustibilului în alte două cisterne.

În jurul orei 21.30, în zonă au ajuns o vidanjă şi două autovehicule de la firma din Târgovişte căreia îi aparţine cisterna implicată în accident, iar operaţiunea de transvazare a început fără probleme şi ar putea dura până la două ore, urmând ca în momentul în care cisternele încărcate cu combustibil pornesc la drum să fie reluată şi circulaţia pe DN 10.

Localnicii evacuaţi din casele aflate în imediata apropiere a locului în care s-a răsturnat cisterna cu combustibil urmează să se întoarcă la casele lor în cel mai scurt timp.

Reprezentantul ISU Buzău a spus că, foarte probabil, cisterna răsturnată în afară părţii carosabile nu va fi repusă pe roţi în această noapte.

Sursa citată a precizat că atât timp cât bateria maşinii este deconectată, iar combustibilul a fost transvazat în alte două cisterne, autovehiculul din afară părţii carosabile nu prezintă niciun risc pentru locuitorii din zonă sau pentru şoferii aflaţi în trafic.

La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de maşini formată pe ambele sensuri ale DN 10, în zona în care s-a răsturnat cisterna cu combustibil, se întindea pe o distanţă de peste doi kilometri.

Cisterna, care este încărcată cu 12 tone de benzină şi 19 tone de motorină, s-a răsturnat, vineri seară, în jurul orei 18.00, pe DN 10, în centrul localităţii buzoiene Vipereşti, vizavi de sediul Primăriei din comună.

În condiţiile în care exista riscul producerii unei explozii din cauza scurgerilor de combustibil din cisternă, traficul rutier a fost închis, iar familiile din zece case aflate în zonă au fost evacuate.

În jurul orei 20.30, după ce echipele de intervenţie aflate la faţa locului au constatat că scurgerile de combustibil sunt nesemnificative, poliţiştii au decis să ridice restricţiile de circulaţie pentru maşinile mici, care sunt lăsate să intre în zonă, pe un drum sătesc, DN 10 rămânând însă blocat.

Autovehiculul implicat în accident aparţine unei firme din Târgovişte şi se îndrepta dinspre localitatea braşoveană Cristian către staţia MOL din Buzău, iar accidentul s-a produs pe fondul vitezei şi pe un carosabil umed, în judeţul Buzău plouând, vineri, timp de mai multe ore.

Şoferul cisternei, Marian Pătru, care nu a fost rănit în urma accidentului, a spus că a scăpat autovehiculul de sub control într-o curbă, în momentul în care din sens opus venea tot o maşină de mare tonaj.

Din cauza încărcăturii, bărbatul nu a mai putut controla maşina, aceasta răsturnâdu-se pe DN 10, la kilometrul 37, în afara şoselei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici