CAB infirmă mandatul de arestare al lui Nicuşor Constantinescu, însă acesta rămâne încarcerat

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au infirmat, miercuri, mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, însă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa rămâne încarcerat, deoarece a fost emis un alt mandat de arestare în cazul său.

130 afișări
Imaginea articolului CAB infirmă mandatul de arestare al lui Nicuşor Constantinescu, însă acesta rămâne încarcerat

Nicuşor Constantinescu (Imagine: Alexandru Raita/ Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) s-a pronunţat, miercuri, în cazul contestaţiei lui Constantinescu împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti din 6 noiembrie, prin care s-a confirmat mandatul de arestare emis pe numele edilului suspendat din funcţie. Decizia Curţii este de admitere a contestaţiei, magistraţii fiind de părere că nu se impune arestul preventiv, ci controlul judiciar în cazul lui Constantinescu. Hotărârea de infirmare a mandatului a fost luată în dosarul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Chir dacă decizia luată miercuri de CAB este definitivă, Constantinescu nu va fi eliberat din arest, întrucât o altă instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, a emis un alt mandat de arestare pe numele lui, în dosarul în care acesta este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. În acest caz, magistraţii de la Curtea de Apel Consatnţa urmează să decidă, în 2 decembrie, dacă sunt de acord ca Nicușor Constantinescu să fie judecat sub control judiciar pe cauţiune.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare, emis în lipsa sa.

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici