Câine periculos, abandonat pe stradă în comuna Mogoşoaia, din Ilfov

  • Un câine din categoria celor periculoşi a fost depistat pe Şoseaua Bucureşti - Târgovişte, din comuna Mogoşoaia, iar poliţiştii au stabilit că acesta a fost abandonat.
  • Proprietarul a fost amendat.
215 afișări
Imaginea articolului Câine periculos, abandonat pe stradă în comuna Mogoşoaia, din Ilfov

Câine periculos, abandonat pe stradă în comuna Mogoşoaia, din Ilfov

Poliţiştii ilfoveni au fost sesizaţi prin apel la 112 că pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte din comuna Mogoşoaia se află un exemplar canin din categoria câinilor periculoşi.

Poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov au constatat faptul că patrupedul avea implantat un microcip.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că acesta a fost abandonat de proprietar, un bărbat de 30 de ani. Acesta a fost sancţionat conform Legii 205/2004, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia animalelor.

Poliţiştii ilfoveni de la Protecţia Animalelor au identificat un bărbat din Bucureşti, care a adoptat câinele.

Potrivit art. 6 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, proprietarii exemplarelor canine au obligaţia de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, îngrijire, atenţie şi asistenţă medicală, iar nerespectarea acestor obligaţii, printre care şi abandonul animalelor, constituie contravenţii şi se pedepsesc cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici