Câinele mascotă al protestelor izbucnite la Galaţi după incendiul din clubul Colectiv îşi caută stăpân

Câinele mascotă al protestelor izbucnite în Galaţi după incendiul din clubul Colectiv îşi caută stăpân, animalul, în vârstă de 8 ani, fiind dat spre adopţie,după ce a trecut prin numeroase aventuri: a fost adoptat de gălăţenii care participau la proteste,a fost prins de hingheri şi apoi fost salvat.

676 afișări
Imaginea articolului Câinele mascotă al protestelor izbucnite la Galaţi după incendiul din clubul Colectiv îşi caută stăpân

Câinele mascotă al protestelor izbucnite la Galaţi după incendiul din clubul Colectiv îşi caută stăpân

Puşa este o căţeluşă de opt ani care a devenit cunoscută în timpul protestelor din Galaţi izbucnite după incendiul din clubul Colectiv, câinele fără stăpân aciuându-se printre lângă oamenii care se adunau zilnic în faţa Prefecturii.

Mulţi protestatari îi aduceau mâncare, iar Puşa îi însoţea la marşuri, devenind o mascotă a protestelor stradale.

„Cum să nu ne-o amintim pe Puşa? Eu mi-o amintesc şi pe Corina, alergând după căţeluşă, printre maşini, pe mijlocul străzii, să nu o lovească vreo maşină”, a scris un gălăţean pe Facebook.

Într-o zi, câinele mascotă nu a mai apărut la proteste. Oamenii l-au căutat, au aflat că a fost prins de hingheri şi l-au găsit în padocul Primăriei. Reprezentanţii unei asociaţii l-au luat de acolo, l-au dus în propriul padoc şi de atunci îi caută un stăpân.

„Puşa e căţelul protestelor, foarte multă lume a văzut-o atât la marşul pentru animale, cât şi la protestele Colectiv din stradă. Era acolo printre oameni, alerga printre picioarele manifestanţilor, făcea atmosferă, lătra. Este un câine cu spirit liber, iubeşte oamenii şi simte când ei au o revoltă. Este un câine pe care noi l-am îndrăgit imediat, l-am luat la noi în adăpostul <Ajutaţi-l pe Lăbuş>, l-am îngrijit, deparazitat, vaccinat. Am făcut eforturi să nu-i lipsească nimic, chiar dacă şi resursele noastre sunt limitate şi avem în permanenţă nevoie de donatori. Puşa îşi caută însă un stăpân care să-i ofere libertatea de care are nevoie. Ea nu se poate adapta într-un loc închis, ea adora să alerge, să se joace, să fie tot timpul printre oameni”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore.

În padocul asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” sunt peste o mie de câini şi zeci de alte animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici