Călăraşi: O femeie şi fiul ei, găsiţi decedaţi în casă. Rudele spun că ar fi murit de foame

O bătrână în vârstă de 70 de ani şi fiul său de 43 de ani au fost găsiţi decedaţi, vineri, în apartamentul în care locuiau în municipiul Călăraşi, iar rudele şi vecinii acestora spun că este posibil ca aceştia să fi murit de foame.

513 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: O femeie şi fiul ei, găsiţi decedaţi în casă. Rudele spun că ar fi murit de foame

Călăraşi: O femeie şi fiul ei, găsiţi decedaţi în casă. Rudele spun că ar fi murit de foame (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, poliţiştii şi pompierii au fost sesizaţi de către vecinii familiei, care au spus că nu i-au mai văzut de mult timp pe cei doi, iar autorităţile au intrat în locuinţă spărgând un geam.

"Bătrâna şi fiul ei locuiesc la parter, într-un apartament aflat lângă Sala Polivalentă din Călăraşi, iar la sesizarea pe care am primit-o pompierii şi poliţiştii au intrat în casă spărgând un geam al locuinţei. Femeia de 70 de ani a fost găsită în dormitor, băiatul ei în sufragerie, iar la prima evaluare a trupurilor neînsufleţite nu s-au constatat urme de violenţă. Corpul bărbatului era aproape intact, iar femeia era în stare de putrefacţie. Urmează să fie făcută necropsia pentru a stabili cauzele decesului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

"Trupurile neînsufleţite ale celor doi, al bătrânei în stare de putrefacţie, arată că aceştia ar putea fi morţi de o săptămână şi jumătate, chiar două. Vecinii spun că nu i-au mai văzut cam de acelaşi timp. În caz s-a întocmit un dosar pentru moarte suspectă şi aşteptăm concluzia medicilor legişti pentru a se constata cauza decesului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Vecinii spun că cei doi, mamă şi fiu, aveau utilităţile, respectiv gazele şi electricitatea, oprite din cauza neplăţii la timp a facturilor şi susţin că fiul victimei avea un comportament mai ciudat, suferind de afecţiuni psihice.

O rudă a acestora susţine că este probabil ca cei doi să fi murit din cauza lipsei hranei şi spune că bărbatul îi interzicea mamei sale să iasă din casă, aceasta furişându-se din locuinţă în momentele în care fiul ei nu o vedea.

"Când s-a intrat în casă, pe masă erau două sticle de apă minerală, ea era moartă în pat, în dormitor, el era mort în sufragerie şi nu era nici măcar o coajă de pâine prin casă, în frigider nu era mâncare. Eu cred că decesul a survenit lipsei hranei. Eu nu ţineam legătura foarte strâns, dar ştiu că bărbatul era labil psihic şi se comporta urât cu mama sa, pe care n-o lăsa să iasă din casă. Noi credem că este vorba de lipsă de hrană, bătrâna avea o pensie mică şi n-a avut ce să mănânce. Ştiu sigur că el bea şi o bătea mereu pe mama sa. Eu cred, aşa am înţeles de la medicina legală, că ea e moartă dinainte de Paşte, iar el de câteva zile. Să vedem ce o să zică medicii, poate e omorâtă de el, deoarece el era bolnav psihic. Vecinii spun că de trei săptămâni el nu mai ţipa, deoarece el în mod regulat ţipa câte trei-patru ore pe zi", a declarat ruda celor doi.

Bărbatul a lucrat ca şofer, era divorţat de câţiva ani şi avea un băiat de 19 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici