Călătoreşti în Cipru? Ministerul Afacerilor Externe are câteva recomandări

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Cipru, în această perioadă, să deţină numerar în euro, suficient pentru durata sejurului şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii obiectelor de valoare pe care le deţin.

380 afișări
Imaginea articolului Călătoreşti în Cipru? Ministerul Afacerilor Externe are câteva recomandări

Călătoreşti în Cipru? Ministerul Afacerilor Externe are câteva recomandări(Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

MAE aminteşte, într-un comunicat transmis sâmbătă seară, că urmare a respingerii, într-o primă fază, de către Parlamentul cipriot a propunerilor privind taxarea depozitelor din băncile aflate pe teritoriul Republicii Cipru, continuă eforturile pentru găsirea unei soluţii care să permită încheierea acordului privind pachetul de salvare financiară.

"O decizie în acest sens trebuie luată până marţi, 26 martie 2013. Între timp, băncile cipriote rămân închise. Pot fi efectuate retrageri în numerar numai de la bancomate, în limite reduse (260-400 euro). Totodată, furnizorii de servicii (magazine, restaurante, benzinarii, etc.) nu acceptă plata prin intermediul cardurilor, nefiind posibilă verificarea soldului", menţionează MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici