Călin Nistor condamnă procurorii care-şi înregistrează colegii: Trebuie să plece din DNA

Şeful DNA, Călin Nistor, a condamnat comportamentul procurorilor care-şi înregistrează colegii şi apoi transmit înregistrările în presă, subliniind că în viitor, dacă vor mai exista astfel de cazuri, respectivii magistraţi vor părăsi Direcţia.

295 afișări
Imaginea articolului Călin Nistor condamnă procurorii care-şi înregistrează colegii: Trebuie să plece din DNA

Nistor, procurorii care-şi înregistrează colegii: Cine mai înregistrează procurorii pleacă din DNA

„Dezavuez asemenea comportamente. Nu este un comportament demn de un procuror. În orice situaţie pe care o voi constata şi o voi putea proba că acea înregistrare a fost făcută de un procuror din DNA, fireşte că acel procuror va pleca din DNA”, a declarat Călin Nistor, la B1TV.

Potrivit şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii care îşi înregistrează colegii vor părăsi Direcţia: „Cine mai înregistrează şi va fi probat că o anumită persoană a întregistrat, va pleca din DNA. Dacă acea persoană are nemulţumiri legate de conduita unui şef sau a unui coleg să sesizeze Inspecţia Judiciară. Nu e comportament de procuror să-ţi înregistrezi colegul şi apoi să prezinţi înregistrarea în mass-media”.

Precizările vin după ce în spaţiul public a apărut, la finele anului trecut, o înregistrare în care protagoniste au fost fosta şefă interimară a DNA, Anca Jurma, şi fostul procuror al Direcţiei, Florentina Mirică. În înregistrare, Anca Jurma se plânge de lipsa de curaj a procurorilor din DNA: „Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, se arată în înregistrarea publicată.

În replică, Anca Jurma a precizat ulterior, într-o declaraţie transmisă presei, că la discuţie au participat doar cele două şi nu i-a fost cerut acordul pentru efectuarea înregistrării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici