Călin Nistor: DNA are în lucru 26 de dosare despre finanţări către partide sau persoane politice

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a anunţat, vineri, la bilanţul instituţiei, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au în lucru 26 de dosare care privesc finanţări către partide sau persoane politice.

368 afișări
Imaginea articolului Călin Nistor: DNA are în lucru 26 de dosare despre finanţări către partide sau persoane politice

Călin Nistor: DNA are în lucru 26 de dosare despre finanţări către partide sau persoane politice

Procurorii DNA au cerut, pe 12 februarie, ca Autoritatea Electorală Permanentă să predea mai multe documente privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor pentru partide acordate PSD, dar şi rapoarte de control privind cum au folosit social democraţii banii, potrivit unor surse oficiale.

Procurorii DNA au deschis un dosar privind utilizarea subvenţiilor pentru partidele parlamentare acordate PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi au cerut Autorităţii mai multe documente.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că, în acest dosar, procurorii DNA au cerut acte privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate PSD în anul 2017, dar şi rapoartele de control privind maniera în care Partidul Social Democrat a utilizat aceste subvenţii la nivelul anilor 2017 şi 2018.

Social-democraţii au decis, marţi seara, la Parlament, în şedinţa CEx, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici