Călin Stoia i-a dat mită lui Apostu echivalentul a 45.000 euro

Administratorul Brantner-Vereş, Călin Stoia, i-a dat mită primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, peste 188.000 de lei (45.000 de euro), pentru ca edilul să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului şi acesta să se deruleze fără incidente, afirmă procurorii DNA.

580 afișări
Imaginea articolului Călin Stoia i-a dat mită lui Apostu echivalentul a 45.000 euro

Călin Stoia (stânga) i-a dat mită lui Apostu echivalentul a 45.000 euro (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări faţă de Mihai Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A., pentru dare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2010-2011, Stoia, în calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A., i-a remis lui Apostu suma totală de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, cu titlu de mită.

"Stoia Călin Mihai a dat această sumă de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca şi pentru ca acest contract să se deruleze fără incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, între Primăria Cluj-Napoca şi SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A. a fost încheiat contractul de salubrizare pentru o perioadă de opt ani", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, pentru a crea aparenţa de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 de lei a fost achitată cu titlu de plată a unor contracte de consultanţă juridică încheiate fictiv între firma beneficiară a contractului de salubrizare şi cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu, soţia primarului, în condiţiile în care asistenţa juridică aferentă acestor contracte este inexistentă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici