Cămătarul "Nissan" din Buzău a fost arestat. Interlopul este acuzat că îşi şantaja şi bătea victimele

Bărbatul din Buzău acuzat de cămătărie şi reţinut joi a fost arestat preventiv, fiind acuzat că împrumuta cu sume foarte mari diverşi oameni de afaceri, după care le cerea dobânzi uriaşe, victimele fiind şantajate, bătute sau obligate să cedeze o parte dintre bunurile personale.

1712 afișări
Imaginea articolului Cămătarul "Nissan" din Buzău a fost arestat. Interlopul este acuzat că îşi şantaja şi bătea victimele

Cămătarul "Nissan" din Buzău a fost arestat. Interlopul este acuzat că îşi şantaja şi bătea victimele (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit judecătorului Leontin Drăgulescu de la Judecătoria Buzău, în urma audierilor magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Marian Negociu. Decizia judecătorilor a fost luată după zece ore de audieri la Parchet şi Judecătorie.

Marian Negociu, cunoscut în lumea interlopă din Buzău sub numele de Nissan, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore de către poliţiştii buzoieni, fiind acuzat de şantaj şi ameninţare.

Timp de peste un an, bărbatul a fost monitorizat de anchetatori, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada 2010-2011 el a exercitat ameninţări cu acte de violenţă, cu distrugerea de bunuri şi cu răpirea de persoane sau chiar a agresat mai multe victime, cu scopul de a le determina să îi restituie diverse sume de bani sau să încheie anumite contracte.

Potrivit unor surse judiciare, până acum au fost identificate cinci victime ale bărbatului, oameni de afaceri din Buzău, care s-au împrumutat de la el, apoi au fost şantajaţi, ameninţaţi sau agresaţi. Unele dintre victime, însă, au plecat din ţară.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2003, pentru proxenetism, infracţiunile fiind comise în Germania.

Conform surselor judiciare citate, bărbatul ar fi împrumutat sume mari de bani şi unor oameni importanţi din Buzău, iar în schimb ar fi beneficiat de protecţie în afacerile ilegale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici