Cambridge Proficiency, cel mai greu examen de limba engleză, a fost prima dată susţinut în 1913

Cambridge English Proficiency este considerat cel mai dificil examen de limba engleză din lume, pentru care candidaţii au nevoie de cunoştinţe de vorbitor nativ, iar examenul este realizat şi corectat de către experţii de la Cambridge English.

1065 afișări
Imaginea articolului Cambridge Proficiency, cel mai greu examen de limba engleză, a fost prima dată susţinut în 1913

Cambridge Proficiency, cel mai greu examen de limba engleză, a fost prima dată susţinut în 1913 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Examenul Cambridge English: Proficiency (CPE) este considerat cel mai greu examen de limba engleză din lume. Până acum trei ani, examenul dura aproximativ 13 ore şi se susţinea pe parcursul a două zile. Primul test CPE a fost organizat în 1913 şi s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile. Examenul presupunea să ştii la perfecţie atât engleza cât şi franceza şi germana, fiindcă exerciţiile presupuneau traduceri foarte grele în cele trei limbi.

În timp, examenul s-a simplificat, însă a rămas cel mai greu test de limba engleză din lume. Experţii care realizează examenul CPE din zilele noastre spun că nivelul de engleză necesar pentru a luat o notă bună este cel al unui vorbitor nativ, însă nu mulţi englezi sunt în stare să ia o notă mare la CPE.

„Cambridge Proficiency este cel mai dificil examen de limba engleză pe care îl avem, dar şi cel mai vechi, fiind susţinut prima dată în 1913. Care este diferenţa între examenul de acum şi cel de atunci? Acum examenul se poate susţine într-o singură zi, după ce am făcut modificări în 2013 ca să scurtăm durata testului la şase ore. În 1913, examenul avea loc pe parcursul mai multor zile. Acum examenul este mult mai bine gândit din punct de vedere practic, ideea fiind ca examenul să arate competenţele de limba engleză pentru mediul academic avansat (doctorat) sau pentru muncă în domenii precum avocatură sau alte domenii care au nevoie de cunoştinţe foarte bune de limba engleză”, au explicat reprezentanţii Cambridge English pentru MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte formatul examenului, acesta are următoarele probe: Reading and Use of English - înţelegere a textului şi utilizare a limbii engleze, Scriere (Writing) şi Ascultare (Listening), toate probele susţinându-se în aceeaşi zi. Excepţie face proba de Vorbire (Speaking) se poate susţine în aceeaşi zi sau într-o altă zi. Această probă se susţine în perechi de câte doi candidaţi, cu doi examinatori.

De altfel, susţinerea unui examen oral de limba engleză cu doi contracandidaţi este un aspect caracteristic examenelor Cambridge English. În România, examenul este organizat de British Council şi costă 700 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici