Camere video ascunse în nasturi, pentru jandarmii români

Jandarmeria Română a primit, joi, o donaţie din partea Ministerului Federal de Interne din Germania, constând în dotarea Punctului Naţional de Informare Manifestări Sportive cu tehnică de monitorizare folosită în misiuni, în valoare de aproximativ 13.000 de euro.

164 afișări
Imaginea articolului Camere video ascunse în nasturi, pentru jandarmii români

Camere video ascunse în nasturi, pentru jandarmii români (Imagine: Mediafax Foto)

Donaţia a fost făcută în baza Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, iar contractul a fost semnat, la ceremonia de joi, de Michael Lange, ofiţer de legătură al Poliţiei Federale Germane la Bucureşti, şi de generalul Costică Silion, inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Tehnica de monitorizare donată poate fi folosită mai ales în documentarea acţiunilor desfăşurate cu ocazia manifestărilor sportive, potrivit unui comunicat de joi al Jandarmeriei Române.

Generalul Costică Silion a declarat, la ceremonia de semnare a actului de donaţie, că speră ca această activitate să fie începutul unei colaborări fructuoase între Jandarmeria Română şi Poliţia Federală Germană.

"Multe dintre activităţile Poliţiei Germane se regăsesc şi în activitatea Jandarmeriei Române - cu atribuţii specifice poliţieneşti, dar şi militare. Tehnica donată astăzi va contribui la dezvoltarea bazei de date a Jandarmeriei Române cu imagini şi înregistrări de interes operativ, fapt ce va conduce la îmbunătăţirea activităţii de identificare a celor care săvârşesc infracţiuni în arenele sportive şi în vecinătatea acestora", a adăugat Costică Silion.

Michael Lange a declarat că partea germană este dispusă să ofere sprijin Jandarmeriei pentru activităţile pe care aceasta vrea să le înreprindă pe viitor.

Valoarea totală a aparatelor donate se ridică la aproximativ 13.000 de euro. Acestea sunt: trei camere video, o cameră video profesională, două aparate foto, o cameră video disimulată în ochelari, două camere video disimulate în nasturi şi o imprimantă color.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici