Campania de vaccinare, etapa a II-a. Primăria Capitalei participă cu trei spitale şi se va schimba parţial destinaţia Circului Metropolitan

În trei spitale din Bucureşti şi parţial în Circul Metropolitan vor fi 30 de centre de vaccinare, a anunţat, joi, primarul Capitalei, Nicuşor Dan. De asemenea, edilul a anunţat că a închis spitalul modular de la Pipera.

671 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare, etapa a II-a. Primăria Capitalei participă cu trei spitale şi se va schimba parţial destinaţia Circului Metropolitan

Campania de vaccinare, etapa a II-a. Unde vor fi centrele din Bucureşti în care se vaccinează

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în faza a doua a vaccinării, Primăria Capitalei participă cu trei spitale şi se va schimba parţial destinaţia Circului Metropolitan pentru a deservi centrelor de vaccinare.

„Am avut cinci spitale care au participat la faza întâi, care s-a încheiat. Dintre acestea trei au rămas în faza a doua şi, pentru că trebuie să predăm la un moment dat Arena Naţională, pentru Campionatul European - nu am putut să continuăm acolo - în şedinţa de Consiliul care va avea loc luni o să schimbăm destinaţia parţială a Circului Metropolitan şi acolo va fi din partea Primăriei Capitalei locaţie pentru vaccinare. În total cele trei spitale şi circul Metropolitan vor avea 30 de centre de vaccinare”, a anunţat Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul a mai spus că spitalul modular de la Pipera va fi închis, pentru că numărul de bolnavi cu COVID-19 a scăzut.

„Vom închide spitalul modular de la Pipera, întrucât numărul de persoane care au nevoie de îngrijire pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. În mod evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane va creşte - sperăm să nu ajungem acolo - îl putem refuncţionaliza”, a mai spus Dan.

Nicuşor Dan a prelungit contractele de management ale directorilor de spitale din Capitală cu 3 luni, urmând să fie organizate concursuri în jurul datei de 15 iunie pentru toţi managerii celor 19 judeţe spitale din Bucureşti.

În etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după 15 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
circ,
vaccin,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici