Campanie a Poliţiei Române pe internet: Noi nu le ştim adresa la care îi putem găsi. Ne ajutaţi voi?/ Pe lista celor mai căutaţi infractori ai Europei figurează doi români

Poliţia Română s-a alăturat campaniei virtuale a Europol prin care se încearcă prinderea celor care se sustrag cercetărilor sau condamnărilor cu ajutorul internauţilor. Demersul presupune distribuirea pe internet a unor ilustraţii estivale, cu mesaje pentru persoanele căutate.

1406 afișări
Imaginea articolului Campanie a Poliţiei Române pe internet: Noi nu le ştim adresa la care îi putem găsi. Ne ajutaţi voi?/ Pe lista celor mai căutaţi infractori ai Europei figurează doi români

Campanie a Poliţiei Române pe internet: Noi nu le ştim adresa la care îi putem găsi. Ne ajutaţi voi?/ Pe lista celor mai căutaţi infractori ai Europei figurează doi români

„Noi nu le ştim adresa la care îi putem găsi. Ne ajutaţi voi să le-o aflăm?” este mesajul poliţiştiilor din toată Europa lansat pe internet, în cadrul programului EU Most Wanted.

„În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanţă de vară, infractorii nu şi-au luat liber. Destinaţiile de vacanţă s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorităţi. Este posibil să-şi fi ales chiar aceeaşi destinaţie ca şi tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informaţii, pentru a ne ajuta să prindem măcar câţiva dintre cei mai căutaţi infractori căutaţi de noi. (...) Prin share-uirea acestor ilustrate şi prin obţinerea de informaţii, ne puteţi ajuta poate cu o ultimă piesă a unui puzzle, care să conducă la tragerea acestora la răspundere”, este mesajul lansat pe internet de către autorităţile din Europa, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Campania a debutat la începutul anului 2016, timp în care 36 dintre cei mai căutaţi fugari din Uniunea Europeană au fost deja arestaţi, 10 fiind prinşi ca urmare directă a informaţiilor primite de la cetăţeni. Patru s-au predat singuri după ce au apărut pe listă.

„Pe lista celor mai căutaţi infractori ai Europei figurează, în acest moment, doi bărbaţi urmăriţi de autorităţile române, respectiv Clapon Gheorghe, de 49 de ani, condamnat la 9 ani şi 5 luni de închisoare pentru infracţiuni de înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani şi Silvestru Ionel, poreclit Gigel Vlădilă, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism”, mai precizează Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici