Video Campanie antifumat în centrul Bucureştiului: mai putin de 10 % nefumători (VIDEO)

Ponderea nefumătorilor în rândul celor testaţi, miercuri, în centrul Bucureştiului, cu un aparat care arată concentraţia de monoxid de carbon din organism, în cadrul unei campanii a Uniunii Europene, a fost, potrivit organizatorilor, de până în zece la sută. însă cifra este neoficială.

8 afișări

Organizatorii, "Help - Pentru o viaţă fără tutun", o iniţiativă a Uniunii Europene, au instalat în Piaţa Universităţii din Capitală un cort unde au testat gratuit nivelul de monoxid de carbon din aerul expirat de români. Aparatele folosite măsoară numărul de molecule de monoxid de carbon la un milion de molecule din aerul expirat.

Testarea a început miercuri dimineaţă la ora 9.00, pe o durata de  zece ore. În primele opt ore, peste 500 de oameni făcuseră deja testul de monoxid din aerul expirat.

A existat  şi un record absolut, cel al unui bărbat de peste 50 de ani la care aparatul a indicat "cifra astronomică 68", însă au fost şi "destule cazuri" la care aparatele au arătat 0.

"Scopul campaniei este acela de a preveni nefumătorii să se lase de fumat, de a-i convinge pe fumători să se lase şi de a atrage atenţia asupra fumatului pasiv, fenomen care a atins cote îngrijorătoare în Uniunea Europeană", a declarat Adriana Jipa, unul dintre organizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici