Campanie de ecologizare în Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parâme şi sticle - FOTO

O campanie de ecologizare a Portului Turistic Mangalia a început sâmbătă şi se va desfăşura pe toată perioada verii, iar în prima zi mai mulţi scafandri au reuşit să scoată din mare o serie de deşeuri, precum parâme, sticle, o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune.

810 afișări
Imaginea articolului Campanie de ecologizare în Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parâme şi sticle - FOTO

Campanie de ecologizare în Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parâme şi sticle - FOTO

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Mangalia, mai mulţi scafandri profesionişti s-au implicat voluntar în această campanie, iar sâmbătă s-au scufundat în zona Portului Turistic, unde după câteva minute, la adâncimea de aproximativ opt metri, au găsit şi adus la suprafaţă o serie de deşeuri, precum parâme, sticle de bere, pet-uri, o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune.

Ei au spus că a fost pentru prima dată când explorează zona Portului Turistic din Mangalia şi au constatat că nu este atât de murdară ca în alte locuri, dar că oamenii ar trebui să fie mai atenţi cu mediul înconjurător.

Romulus Dumitrana, consilierul primarului, prezent la acţiune, a precizat că evenimentul este un prim pas în campaniile de ecologizare a sudului litoralului şi că astfel de campanii de ecologizare se vor derula permanent la Mangalia.

El a precizat că aceste acţiuni nu au implicat costuri din partea administraţiei locale.

"Mă bucur că la Mangalia se va înfiinţa Academia Română de scufundări sportive şi de agrement pentru pasionaţii de scufundări. Peste două săptămâni, cu ajutorul scafandrilor profesionişti, vom înfiinţa şi un Departament de Intervenţie şi Salvare, astfel încât să acţionăm prompt în cazul evenimentelor nedorite", a adăugat Dumitrana.

Campania de ecologizare a Portului Turistic Mangalia este derulată de Primăria Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Română a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi şi ASM Callatis MG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici