Câmpeanu: Pentru cele două luni de mandat la Ministerul Muncii nu există priorităţi, ci necesităţi

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, că pentru cele două luni de mandat în instituţia pe care o conduce nu există priorităţi, ci necesităţi, care se referă la majorarea pensiilor, recalcularea grupelor de muncă sau la înfiinţarea Agenţiei de Plăţi pentru Asistenţă Socială.

12 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Pentru cele două luni de mandat la Ministerul Muncii nu există priorităţi, ci necesităţi

Câmpeanu: Pentru cele două luni de mandat la Ministerul Muncii nu există priorităţi, ci necesităţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu sunt lucruri noi, sunt de continuat proiectele începute, astfel încât să ne apropiem de un procent cât mai mare de sută la sută pentru realizarea obiectivelor acestui guvern", a spus ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Mariana Câmpeanu a precizat că încă nu a preluat protocolul de predare-primire de la fostul ministru Paul Păcuraru.

"Cred că luni se va întâmpla acest lucru, pentru că domnul Păcuraru a fost plecat astăzi. Până luni mă voi ocupa de ceea ce se întâmplă în minister, ce s-a făcut, ce mai este de făcut şi să vedem în ce măsură mai are loc şi un proiect personal pentru două luni de zile. Am ceva în vedere şi o să văd dacă mai e timp să aplicăm", a mai spus Câmpeanu.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor de la 1 octombrie, ministrul Muncii a spus că este pregătită din punct de vedere tehnic, astfel încât să nu exista nicio disfuncţionalitate.

Noul ministru al Muncii a adăugat că deocamdată nu s-a gândit la propunerea unui nou preşedinte la Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale, dar că va exista o consultare cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru găsirea unei soluţii în acest sens.

Noul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestitură, joi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit noului ministru al Muncii că a acceptat să preia portofoliul în preajma alegerilor şi i-a spus că este un om la care pensionarii se uită "cu o aşteptare deosebită".

Băsescu i-a urat succes, să fie un partener al Cabinetului şi să îşi ducă la îndeplinire misiunea. Şeful statului a amintit că de la 1 octombrie trebuie să se aplice majorarea pensiilor.

"Din acest moment, sunteţi membru al Cabinetului, cu o misiune dificilă: de la 1 octombrie trebuie să măriţi pensiile, am înţeles că şi o recorelare cu grupele de muncă. Nu-mi rămâne decât să vă urez succes, să fiţi un partener al Cabinetului (...) un om la care, în momentul acesta, pensionarii se uită cu o aşteptare deosebită şi să reuşiţi să vă duceţi la îndeplinire misiunea, chiar dacă are un termen relativ scurt, suntem în preajma alegerilor", a spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a lui Paul Păcuraru, urmare a demisiei acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici