Canada combate scăderea natalităţii: Populaţia creşte la 40 de milioane datorită imigraţiei

Într-un moment în care ţările industrializate din întreaga lume se confruntă cu ratele natalităţii în scădere şi forţă de muncă îmbătrânită, Canada pariză masiv pe imigraţe pentru a împiedica declinul economic, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

1061 afișări
Imaginea articolului Canada combate scăderea natalităţii: Populaţia creşte la 40 de milioane datorită imigraţiei

Sursa foto: Hepta

Săptămâna trecută, populaţia Canadei a depăşit 40 de milioane de oameni pentru prima dată în istorie, pe fondul imigraţiei munucitorilor, refugitaţilor şi studenţilor străini.

Pentru administraţia prim-ministrului Justin Trudeau, experimentul masiv de imigrare este o modalitate de a lărgi piaţa muncii pe măsură ce concurenţa globală pentru muncitori calificaţi se intensifică. De asemenea, reflectă o ambiţie pe termen lung a Canadei de a-şi extinde prezenţa internaţională şi de a ieşi din umbra SUA.

„Pentru a ne extinde baza agricolă, industrială şi tehnologică, avem nevoie ca mai mulţi oameni să vină aici”, a spus Usha George, profesor în politica de imigraţie la Toronto Metropolitan University.

Creşterea populaţiei a stimulat angajările şi consumul, ajutând economia să reziste unei campanii de majorare a ratelor dobânzii. Cu toate acestea, într-o ţară care găzduieşte de multă vreme una dintre cele mai fierbinţi pieţe de locuinţe din lume, planul guvernului a atras numeroase critici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici