Când vor putea românii să intre în SUA fără viză?

  • Şeful MAE vrea o campanie de informare pentru cei care aplică.
  • SUA refuză aproximativ 10% din vizele cerute de către români.
  • Procentul de respingere trebuie să fie de 3%, ca să scăpăm de vize.
8445 afișări
Imaginea articolului Când vor putea românii să intre în SUA fără viză?

Când vor putea românii să intre în SUA fără viză. Există 18 tipuri de viză pentru a intra pe teritoriul american

Românii au în continuare, la fel ca restul altor străini, probleme atunci când vor să plece în Statele Unite. Pentru a împiedica refuzul acordării vizelor, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunţat iniţierea unei campanii de informare privind regimul vizelor. 

Ministrul a adăugat că vor fi analizate motivele refuzurilor, care vor fi comunicate într-o campanie de informare, astfel încât oamenii să nu facă solicitări de viză care nu au şanse, iar procentul de refuz se va reduce şi el. 

Acum, statisticile oficiale arată că americanii refuză cam 10% din vizele cerute de români. Ca să mergem în State fără viză, procentul trebuie să ajungă la 3%.

Conform condiţiilor de călătorie impuse de Statele Unite ale Americii, cetăţenii români au nevoie de viză SUA pentru a intra pe teritoriul ţării. Viza SUA trebuie obţinută din timp la oficiile consulare sau misiunile diplomatice ale SUA în străinătate, în acest caz, la ambasada SUA Bucureşti. Pentru a trece hotarul, trebuie să prezinţi şi paşaportul român valabil. Un lucru important de ţinut minte, viza nu garantează intrarea pe teritoriul Statelor Unite.

La trecerea graniţei va avea loc un mic interviu în timpul căruia, cetăţeanul român trebuie să demonstreze că nu se va abate de la scopul şederii şi nu va întrece durata de şedere. Orice persoană poate fi întoarsă şi intrarea pe teritoriul american poate fi interzisă, dacă se descoperă că persoana călătoreşte cu alt scop decât cel prezentat în acte.

Există 18 tipuri de viză pentru SUA, cele mai populare fiind viza B pentru afaceri şi turism care costă 160 de dolari, viza SUA de tip F pentru studenţi, cu acelaşi preţ (160 dolari în lei = 650-670 ron). La fel, lucrătorii temporari şi angajaţii solicită viza de tip H care costă 190 de dolari. Logodnicii şi soţiile cetăţenilor americani pot obţine viza de tip K cu taxa de 265 de dolari.

Sportivii, interpreţii şi artiştii solicită o viză de tip H plătind 190 de dolari, iar viza de tranzit (C-1) costă 160 de dolari. Taxele de procesare a vizei SUA nu se returnează şi nu pot fi transferate altor persoane.

La fel, dacă doreşti să locuieşti şi munceşti permanent pe teritoriul SUA, poţi participa în Loteria Cărţilor Verzi sau Green Card Lottery, cu ajutorul căreia, mii de oameni obţin green card-uri anual şi se stabilesc în Statele Unite. Pe lângă aplicarea online, vei avea nevoie şi de o poză pentru green card care poate fi făcută cu ajutorul generatorului nostru de fotografii pentru acte.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici