Candele aprinse pentru fiecare bolnav de SIDA care a murit în România, duminică, în Herăstrău

Câte o candelă roşie pentru fiecare persoană care a murit din cauza SIDA în România va fi aprinsă, duminică seară, în parcul Herăstrău, cu ocazia omagierii, în lumea întreagă, a celor răpuşi de acestă boală.

164 afișări
Imaginea articolului Candele aprinse pentru fiecare bolnav de SIDA care a murit în România, duminică, în Herăstrău

Candele aprinse pentru fiecare bolnav de SIDA care a murit în România, duminică, în Herăstrău

Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) împreună cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează, duminică, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în Bucureşti şi Arad.

În a treia duminică de mai a fiecărui an, mii de comunităţi din întreagă lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urmă SIDA.

În Bucureşti, vor avea loc activităţi, între orele 18.30 şi 20.30, în parcul Herăstrău - intrarea Charles de Gaulle, unde vor fi aprinse 6.619 candele roşii - câte una pentru fiecare persoană care a decedat în urmă SIDA în România.

Voluntarii ARAS vor discută cu oamenii prezenţi despre semnificaţia acestei zile, le vor oferi pliante şi fundiţe roşii - simbol mondial de luptă anti-SIDA şi de solidaritate cu persoanele infectate.

Începând cu oră 19.00, ARAS invită toate persoanele interesate să i se alăture într-un scurt ceremonial de desfăşurare de quilt-uri - pânze comemorative pentru copiii care au murit de SIDA în România.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi un semnal de alarmă celor care încă mai pot evită această boală.
Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliză toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori,
comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor află în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici