Candidatul PDL Marcel Avram a câştigat alegerile pentru Primăria Făget

Marcel Avram, candidatul PDL, este noul primar al Făgetului, el câştigând alegerile de duminică cu o diferenţă de 97 de voturi faţă de contracandidatul său Ioan Căliman, de la PSD.

316 afișări
Imaginea articolului Candidatul PDL Marcel Avram a câştigat alegerile pentru Primăria Făget

Candidatul PDL Marcel Avram a câştigat alegerile pentru Primăria Făget

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Făget, Adrian Papp, Marcel Avram a obţinut 2.112 voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său, Ioan Căliman, a obţinut 2.015 voturi.

Rezultatele sunt finale.

La alegerile de duminică au participat 66,36 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot ai oraşului.

Alegerile la Făget au fost organizate după ce Dorel Covaci, de la PSD, a fost ales deputat, în 2008. Covaci a fost primar al Făgetului timp de 19 ani.

Turul al doilea al alegerilor de la Făget nu a fost marcat de incidente la urne, dat PDL a susţinut că în preziua alegerilor, un bărbat a împărţit pungi cu sigla PSD, social-democraţii afirmând că acesta a fost agresat de PDL-işti, care au împărţit portocale.

Coordonatorul campaniei PDL pentru alegerile de la Făget, Traian Stancu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că democrat-liberalii au fost sesizaţi, sâmbătă, de cetăţenii din localitate, că o persoană împarte pungi cu alimente, pe care se află sigla PSD.

"Au fost nişte probleme la Făget. Dar nu cu social-democraţii, ci cu un anume domn Bălănescu, care a împărţit nişte pungi cu sigla PSD în care se aflau alimente", a declarat, duminică, Traian Stancu.

Stancu spune că a fost sesizată Poliţia în acest caz, deoarece a fost încălcată legea, campania electorală putând fi făcută până vineri seara.

"Am sesizat Poliţia şi ei au luat măsuri. Nu am informat Biroul Electoral de Circumscripţie pentru că nu Biroul întrerupe acţiuni de genul acesta. Tot Poliţia ia măsuri. Acest domn Bălănescu ne-a zis că dă de pomană, de ziua morţilor. Dacă era vineri şi nu sâmbătă, nu aveam nicio problemă, pentru că nu încălca legea", a spus Stancu.

El a adăugat că, din cunoştiinţele sale, persoana care a împărţit pachete nu este implicată în campania PSD de la Făget, ci este doar un simpatizant.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei din Făget nu au putut nici să confirme şi nici să infirme cazul de sâmbătă.

Coordonatorul campaniei PSD de la Făget, Adam Crăciunescu, a declarat că democrat-liberalii l-ar fi agresat pe simpatizantul lor, iar apoi, "ca să se justifice, au scos câteva pungi cu sigla PSD".

"S-au luat de om şi l-au bătut. I-au dat câţiva pumni şi apoi, ca să se justifice, au scos nişte pungi cu PSD", a declarat vicepreşedintele PSD Timiş, Adam Crăciunescu.

Potrivit sursei citate, înaintea turului doi al alegerilor de la Făget, PDL a împărţit "microbuze întregi cu portocale".

"Traian Stancu vorbeşte? Păi el, care a împărţit microbuze întregi, pline cu portocale? Eu merg acum în zonă să văd ce se petrece. Nu ştiu dacă Bălănescu (persoana acuzată de PDL că ar fi împărţit pungi cu alimente pe care se afla sigla PSD - n.r.) e în spital", a spus Crăciunescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici