Căprioarele şi cangurii unei grădini zoologice, ucişi de câinii vagabonzi

Câţiva câini vagabonzi de talie mică au reuşit să intre într-o grădină zoologică din Ungaria, unde au ucis trei căprioare şi opt canguri, relatează agenţia MTI.

20 afișări
Imaginea articolului Căprioarele şi cangurii unei grădini zoologice, ucişi de câinii vagabonzi

Căprioarele şi cangurii unei grădini zoologice, ucişi de câinii vagabonzi

Robert Veprik, care face parte din conducerea grădinii zoologice din oraşul Seghedin, a relatat că respectivii câini au intrat în parc marţi noaptea, în jurul orei 23:00, şi au început să alerge patru căprioare – un mascul şi trei femele. Masculul a sărit gardul şi a scăpat cu câteva răni uşoare, însă femelele s-au lovit de gard şi şi-au rupt gâtul.

Căprioarele au fost aduse în luna septembrie din Persia, în cadrul unui program de înmulţire, întrucât animalele fac parte dintr-o specie pe cale de dispariţie. Numai 500 de astfel de exemplare mai sunt în lume.

Personalul de la grădina zoologică nu şi-a dat seama că şi cangurii au fost afectaţi, iar când s-au dus să îi salveze, opt adulţi muriseră deja din cauza şocului, împreună cu doi pui care se aflau în marsupii. Trei pui de cangur au fost însă salvaţi şi predaţi unui îngrijitor specializat în creşterea marsupialelor. Totuşi, există slabe şanse de supravieţuire pentru aceşti pui.

Veprik a afirmat că gardul care împrejmuia grădina zoo era vechi de 18 ani şi era verificat în mod constant, însă o gaură de dimensiuni reduse a fost, probabil, trecută cu vederea, întrucât câinii care au atacat erau de talie mică.

Ultima dată când câinii au intrat în parcul din Seghedin a fost în urmă cu cinci ani, când animalele au făcut ravagii în rândul vigoniilor, o specie sălbatică de lamă.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici