CAPTURĂ RECORD: Aproape 380.000 de dolari, găsiţi în locul roţii de rezervă a unui bolid de lux, confiscaţi la vamă

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproape 380.000 de dolari, ascunşi în locul roţii de rezervă ai unui autoturism de lux cu care încerca să intre în România, dinspre Ucraina, un tânăr din Republica Moldova.

6546 afișări
Imaginea articolului CAPTURĂ RECORD: Aproape 380.000 de dolari, găsiţi în locul roţii de rezervă a unui bolid de lux, confiscaţi la vamă

CAPTURĂ RECORD: Aproape 380.000 de dolari, găsiţi în locul roţii de rezervă a unui bolid de lux, confiscaţi la vamă

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, emis marţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a încercat să intre în ţară un cetăţean moldovean în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism de lux, înmatriculat în Ucraina.

În urma controlului asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în locul roţii de rezervă, suma de 400.000 de dolari.

Poliţiştii au stabilit faptul că şoferul, împreună cu o pasageră în vârstă de 23 de ani, nu şi-au îndeplinit obligaţia legală de a declara în scris sumele de bani deţinute.

Astfel, suma de 378.130 de dolari, deţinută peste plafonul vamal admis de 10.000 euro de persoană, a fost ridicată pentru confiscare de către lucrătorii vamali, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei fiecare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici