Cârciumile de la sate sunt pline chiar şi pe timp de pandemie!

  • Proprietarii de baruri şi magazine săteşti nu respectă normele impuse de autorităţi
  • Unele crâşme au rămas deschise, cum este cea a unui consilierului local din comuna Ţibăneşti
  • Primarii nu iau măsuri pentru a opri adunările de oameni pe stradă
1923 afișări
Imaginea articolului Cârciumile de la sate sunt pline chiar şi pe timp de pandemie!

Cârciumile de la sate sunt pline chiar şi pe timp de pandemie

 

România se află pe primele locuri în Europa privind consumul de alcool. Deşi în această perioadă restaurantele şi barurile ar trebui să fie închise, în mediul rural situaţia arată diferit. Multe magazine săteşti servesc în continuare băuturi alcoolice, iar în unele baruri încă se mai intră.

Din comunele din judeţul Iaşi - Mădârjac, Bojila, Ţibana şi Ţibăneşti - au apărut mai multe filmări şi poze cu cetăţeni care ignoră restricţiile şi măsurile de siguranţă impuse de autorităţi.

În comuna Ţibana din Judeţul Iaşi încă funcţionează barul din sat, dar sătenilor le este frică să reclame acest lucru la poliţie.

„E un băiat tânăr, al patronului. Se adună câte 5-6 maşini şi beau”, a spus unul dintre săteni.

Barul din Ţibana, deschis pe timp de pandemie, aparţine conislierului local Dîrjan Constantin.

„E cârciuma consilierului şi el nu se teme. L-a văzut şi poliţia”, a declarat un localnic.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi s-a autosesizat în acest caz.

Faptul că primarii din aceste comune nu iau măsuri pentru protecţia cetăţenilor nu este o noutate. Primarul din Ţibăneşti, Aurica Cobuz a încălcat normele impuse de autorităţi, punându-i pe muncitorii din sat toţi la aceeaşi masă. De această ispravă am aflat după ce doamna primar a postat poze cu oameni înghesuiţi la o masă amplasată chiar în din curtea ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici