Cardul de sănătate, blocat din nou, începând cu ora 10:00. CNAS anunţă că are "probleme tehnice de comunicaţie”

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil, luni, începând cu ora 10.00 din cauza unor "probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului", a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

1847 afișări
Imaginea articolului Cardul de sănătate, blocat din nou, începând cu ora 10:00. CNAS anunţă că are "probleme tehnice de comunicaţie”

Cardul de sănătate, blocat din nou, din cauza unor "probleme tehnice de comunicaţie” (Imagine Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

"Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se arată într-o informare postată, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Instituţia mai anunţă că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Nu este prima dată când sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcţionează.

La începutul lunii august, sistemul a fost nefuncţional în urma unei pene de curent, problema fiind atunci semnalate la nivelul Capitalei, dar şi în alte regiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici