Primărie spartă de hoţi în Iaşi, după ce alarma nu a pornit pentru că salariaţii au uitat să o activeze vineri

Primăria comunei Popricani din judeţul Iaşi a fost spartă de persoane încă neidentificate, care au reuşit să fure un seif de 100 de kilograme în care erau 3.000 de lei, precum şi 8.000 de lei dintr-un sertar, banii reprezentând indemnizaţiile persoanelor cu handicap.

383 afișări
Imaginea articolului Primărie spartă de hoţi în Iaşi, după ce alarma nu a pornit pentru că salariaţii au uitat să o activeze vineri

Primărie spartă de hoţi, după ce alarma nu a pornit pentru că salariaţii au uitat să o activeze vineri

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că spargerea de la Primăria Popricani a fost sesizată luni dimineaţa.

Angajaţii instituţiei s-au alarmat atunci când au găsit uşile de la intrare şi de la casieria aflată la parter vandalizate.

”Poliţiştii au fost sesizaţi, luni dimineaţa, cu privire la faptul că din sediul Primăriei s-ar fi sustras seiful, cât şi o sumă de bani. În seif s-ar fi aflat aproximativ 3.000 de lei. De asemenea, într-un sertar s-ar mai fi aflat 8.000 de lei. Şi această sumă ar fi fost sustrasă. Sediul Primăriei nu era prevăzut cu pază. Existau camere de luat vederi, au fost ridicate imaginile şi se prelucrează. Continuăm cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală”, a declarat Anca Vîjiac.

Hoţii au întrerupt alimentarea cu energie electrică a instituţiei înainte de comiterea furtului.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Popricani, seiful cântăreşte aproximativ 100 de kilograme. Totodată, ei susţin că alarma nu ar fi pornit întrucât salariaţii au uitat să o activeze vineri, în momentul în care au plecat de la serviciu.

Banii care au dispărut din Primărie reprezentau indemnizaţii pentru persoane cu handicap şi încasări din taxe şi impozite.

Anchetatorii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici