Care este legea în baza căreia Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, este păzit de jandarmi şi ce condiţii sunt

Actul normativ în baza căruia Alexandru Cumpănaşu a primit pază din partea Ministerului de Interne este Legea 550/2004 privind atribuţiile Jandarmeriei, care spune că la solicitarea cetăţenilor, MAI poate aproba ca jandarmii să asigure protecţia temporară a acestora, cu mijloacele din dotare.

3501 afișări
Imaginea articolului Care este legea în baza căreia Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, este păzit de jandarmi şi ce condiţii sunt

Care este legea în baza căreia Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, este păzit de jandarmi şi ce condiţii sunt

În Legea 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române este inclus articolul articolul 19, care prevede atribuţiile Jandarmeriei. În baza acestei legi, Mihai Fifor a aprobat ca jandarmii să îi acorde protecţie lui Alexandru Cumpănaşu.

Potrivit alineatului (2) din articolul menţionat, la solicitarea cetăţenilor, jandarmii le pot asigura protecţia.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situaţii care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul administraţiei şi internelor poate aproba asigurarea temporară a protecţiei unor persoane, obiective, bunuri, valori şi transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile legii”, se arată în alineatul menţionat.

Mai departe, articolul 20 al aceleiaşi legi arată că echipajele folosesc mijloacele tehnice din dotare.

„(1) În îndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 19 alin. (1) şi (2), Jandarmeria Română se bazează pe concursul autorităţilor publice şi al persoanelor fizice sau juridice, care furnizează, la cerere, date şi documente necesare îndeplinirii atribuţiilor stabilite prin lege.

(2) Pentru îndeplinirea atribuţiilor, jandarmii aflaţi în misiune folosesc armamentul şi mijloacele tehnice din dotare, potrivit dispoziţiilor legale”.

Ministrul de Interne Mihai Fifor a explicat, vineri, la Constanţa, întrebat de ce are Alexandru Cumpănaşu pază de la MAI, că orice persoană care face dovada că viaţa îi e pusă în pericol poate primi protecţie.

Fifor a spus că în cadrul Ministerului s-a analizat cererea lui Cumpănaşu.

„E o procedură legală. Domnul Cumpănaşu a solicitat acest lucru oficial MAI. S-a făcut o analiză în cadrul MAI. Orice persoană cere sprijin, îl primeşte conform legii. Orice persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, capată protecţie. Orice persoană care face dovadă că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţie”, a spus Mihai Fifor.

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, în urmă cu câteva zile, că a cerut Ministerului de Interne protecţie deoarece „clanurile mafiote” îl ameninţă pe el şi pe familia sa, iar în urma discuţiilor cu conducerea MAI, jandarmii îi vor asigura paza.

Taguri:
mai,
cumpănaşu,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici