Care sunt cele mai căutate apartamente din Bucureşti

Cele mai căutate apartamente din Bucureşti au suprafeţe de peste 60 metri pătraţi, iar cei care vor să cumpere o locuinţă în această perioadă sunt în mare parte persoane care au lichidităţi şi vor să obţină cea mai bună ofertă la cel mai avantajos preţ, arată un studiu al imopedia.ro

1248 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai căutate apartamente din Bucureşti

Care sunt cele mai căutate apartamente din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Studiul portalului imobiliar arată că 61% dintre vizitatorii imopedia.ro caută apartamente cu suprafeţe de peste 60 mp (35% - între 60-80 mp şi 26% - peste 80 mp). Cei care doresc apartamente între 30 şi 60 mp reprezintă 33%, în timp ce clienţii pentru apartamente mai mici de 30 mp reprezintă doar 6%.

"Noile statistici arată că cei care îşi caută cu adevărat o locuinţă în această perioadă sunt majoritar persoane care dispun de lichidăţi şi încearcă probabil să profite de situaţia din piaţă pentru a obţine cele mai bune oferte la cel mai bun preţ", a declarat, într-un comunicat, Răzvan Muntean, directorul general al imopedia.ro.

În ceea ce priveşte zonele, cele mai căutate apartamente sunt cele din zonele centrale şi ultracentrale ale Bucureştiului (27%-centru, 13% - ultracentral). Restul preferinţelor se împarte între Vest - 15%, Est - 12%, Sud - 11%, Nord - 8%, Lux - 11% şi Ilfov - 3%.

"Criteriile după care clienţii îşi caută locuinţa s-au modificat în ultimii ani. Astfel, dacă în anii de boom consumatorii se orientau după zonă şi număr de camere, acum criteriile principale sunt preţul şi suprafaţa totală a apartamentului", se menţionează în comunicat.

Imopedia.ro a fost lansat în anul 1999 sub denumirea de imobiliare.run.ro şi rebrănduit în anul 2008. Portalul are o aproximativ 60.000 de vizitatori unici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici