Care sunt rutele pe care se va aglomera traficul şi ce trasee alternative poţi alege

Traficul rutier se desfăşoară normal, luni, la prânz, nefiind înregistrate situaţii speciale pe DN1 sau pe celelalte drumuri naţionale principale, dar poliţiştii rutieri estimează că acesta se va intensifica spre seară, în special spre sensul de venire spre Bucureşti şi recomandă rute alternative.

109 afișări
Imaginea articolului Care sunt rutele pe care se va aglomera traficul şi ce trasee alternative poţi alege

Care sunt rutele pe care se va aglomera traficul şi ce trasee alternative poţi alege (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Centrul Infotrafic precizează că vârfurile de aglomeraţie ale zilei de luni sunt orele 12.00 şi 17.00, când este aşteptat ca traficul rutier să se intensifice pe DN1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti.

Pentru a fluidiza circulaţia, poliţiştii rutieri (al căror număr a fost suplimentat) vor acţiona în principalele intersecţii şi în preajma trecerilor pentru pietoni situate în staţiuni. În momentul în care se vor forma coloane de maşini la intersecţia DN1 cu DN73A din la Predeal, traficul rutier dispre Braşov va fi deviat de la Săcele pe DN1A Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti.

De asemeanea, din zona Bran - Moeciu se poate merge spre Bucureşti pe DN73 Braşov - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti, pentru evitarea posibilei coloane care se va forma pe DN73A Râşnov - Predeal.

În ceea ce priveşte celelalte drumuri naţionale principale, traficul rutier se va intensifica în primul rând pe cele care duc către Bucureşti, mai ales spre lăsarea serii.

Potrivit poliţitilor rutieri, cele mai mari probleme în ceea ce priveşte aglomeraţia vor fi pe DN6 Alexandria - Bucureşti, pe segmentul Mihăileşti - Ghimpaţi, dată fiind configuraţia drumului - o bandă pe sens, pe DN2 Urziceni - Bucureşti, deoarece mulţi şoferi se vor întoarce din pelerinajele făcute la mănăstirile din Moldova şi pe autostrada A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti, din cauza regimului legal de viteză de 50 km/h din localitate, faţă de 130 km/h, pe autostradă.

Poliţiştii recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici