Carmen Dan: Iohannis e mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii decât de cel al MAI

Ministrul Carmen Dan a declarat că preşedintele Klaus Iohannis are întotdeauna o atitudine combatantă atunci când vine vorba despre anumite bugete, subliniind că este mai preocupat de fondurile unei structuri de informaţii decât de cele ale Ministerului de Interne.

727 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Iohannis e mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii decât de cel al MAI

Carmen Dan: Iohannis e mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii decât de cel al MAI

„A fost o practică. (bugetul Servicilor să fie mare în fiecare an, n.r.). Specialiştii să se uite cu atenţie în această zonă şi dă aloce resurse financiare exact cât să acopere competenţele stabilite prin lege. Ca să nu ajunge în situaţii pe care le cunoaştem şi pe care suntem datori să le îndreptăm”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la Antena3.

Potrivit ministrului, la discuţia din CSAT de anul trecut privind bugetul pentru 2019, ministrul de Finanţe a fost cel care a avut o poziţie „ bine conturată”.

„Era şi o nevoie de a face acest pas şi de a obţine acel aviz al CSAT. Nu a fost o bătălie în CSAT, dar în mod evident, preşedintele Iohannis are întotdeauna o atitudine combatantă atunci când vine vorba de anumite bugete, nu de toate. (...) E mult mai preocupat (Klaus Iohannis, n.r.) de bugetul unei structuri de informaţii, decât de bugetul ministerului. Eu, cel puţin, asta simt. Noi, în Guvern, când am discutat instituţional proiectele de buget, am spus în mod real şi obiectiv care sunt nevoile pentru fiecare instituţie. Nu am discutat pe bugetele serviciilor de informaţii”, a mai spus Carmen Dan.

Potrivit lui Carmen Dan, preşedintele Klaus Iohannis nu a cerut ca bugetul anumitor structuri să nu fie modificat.

„Nu a cerut în mod expres preşedintele, pentru că la momentul respectiv, presupus că era mulţumit. Sunt convinsă că vor mai fi discuţii pe buget şi după ce va fi doptat şi după ce intra în dezbatere în Parlament. Doar ce-i deschisă această temă”, a mai spus Carmen Dan.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici