Carmen Ivănoiu, director în Primăria Capitalei, găsită incompatibilă de către ANI

Carmen Ivănoiu, director executiv în Primăria Capitalei, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 18 mai 2009 - 5 decembrie 2011, deoarece a deţinut, simultan cu funcţiile publice, şi unele remunerate de economist şi director economic la Spitalul Universitar, potrivit ANI.

883 afișări
Imaginea articolului Carmen Ivănoiu, director în Primăria Capitalei, găsită incompatibilă de către ANI

Carmen Ivănoiu, director în Primăria Capitalei, găsită incompatibilă de către ANI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

În urma evaluărilor demarate la 15 februarie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Ivănoiu s-a aflat, în perioada menţionată, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan cu funcţiile publice de expert, Şef serviciu şi Director în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, şi funcţiile remunerate de economist, respectiv, Director administrativ, cu contract de muncă, în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, încălcând, astfel, Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 18.05.2009, Carmen Ivănoiu a fost numită în funcţia publică de expert în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar în perioada 25.02.2010 - 26.08.2010, a ocupat funcţia publică de Şef serviciu, respectiv, în perioada 26.08.2010 - 7.10.2010, funcţia publică de expert, precizează ANI.

Din 7.10.2010, Ivănoiu deţine funcţia de director executiv în Primăria Capitalei.

Astfel, arată ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, (...) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani, precizează ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici