- Home
- Social
- (08.04.2021, 11:19)
- Ancuta Marcus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Câte kilograme de carne mănâncă în medie un român
- 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte cu 46% şansele unor boli cardiovasculare.
- Conţinutul ridicat de sare, conservanţi şi grăsimi ar putea fi motivul, spun experţii.
- OMS asociază consumul de carne procesată cu cancerul.
787 afișări
Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne
Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulţi ştiu cât de periculoasă este.
Carnea procesată, alături de ţigări şi alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni.
Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%. Asta arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
-
Grindeanu: Construcţia unui nou drum de mare viteză are finanţarea asigurată
-
Actele de hărţuire la locul de muncă vor fi considerate şi cele din delegaţii sau team-building-uri
-
Perioada în care firmele nu sunt amendate pentru că nu folosesc e-Factura, prelungită
Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunţe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.
„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (...) de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp, mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei, vegetariană.
Nutriţionistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare, cu afecţiuni renale sau diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasulare de la consumul de carne procesată.
El recomandă reducerea pe cât se poate a consumului acestui tip de carne.
„Nu neaparat carnea în cazul cărnii procesate este problema, ci ceea ce se adaugă ca să o facă să reziste mai mult timp. Asta este legată de potenţialul de a genera în timp probleme cum sunt diverse cancere”, a spus Şerban Damian, nutriţionist.
Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an.
În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.
Kg de carne consumată anual pe cap de locuitor în România
Studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică.
2018 – 77 de kg
2017 – 72 de kg
2016 – 67 de kg
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe