Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - ISU: Nu poate fi garantată siguranţa locuitorilor din zona Eroilor unde s-a surpat terenul

Siguranţa locuitorilor din două blocuri din zona Eroilor din Capitală, unde s-a surpat terenul în urma lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, nu poate fi garantată, spune ISU, potrivit căruia constructorul nu poate preciza dacă este vorba de ”o problemă mai amplă în subteran”.

8759 afișări
Imaginea articolului Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - ISU: Nu poate fi garantată siguranţa locuitorilor din zona Eroilor unde s-a surpat terenul

ISU: Nu poate fi garantată siguranţa locuitorilor din zona Eroilor unde s-a surpat terenul

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în zona Eroilor unde au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou se află două blocuri, la faţa locului fiind trimise echipaje pentru a interveni în caz de necesitate.

”Ca urmare a deformărilor apărute la carosabilul din zona staţiei de metrou Eroilor, unde se execută lucrări pentru extinderea magistralei, la faţa locului au fost trimise următoarele echipaje - Detaşamentul Special de Salvatori şi un echipaj SMURD. În apropierea zonei unde se observă denivelarea sunt două imobile de locuit”, arată sursa citată, care precizează că în urma discuţiilor dintre reprezentanţii ISU şi constructor s-a stabilit că nu există ”un risc iminent” pentru cele două blocuri.

În condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una ”mai amplă în subteran”, nu se poate ”garanta siguranţa locatarilor din zonă”, mai menţionează ISU.

Totodată, mai multe familii dintr-unul din cele două blocuri au ieşit speriate din locuinţe şi au cerut constructorului să le spună dacă sunt în pericol.

În zona respectivă, pe lângă cele două blocuri, sunt construite şi mai multe case.

Duminică, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Capitalei, este programată să aibă loc o şedinţă privind această situaţie, la care vor participa reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii. La întâlnire, la care a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a zonei, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitar a fost închis, sâmbătă, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a şoselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici