Carrefour a fost condamnat în Franţa să plătească 50.000 de euro, după sinuciderea unui angajat

În scrisoarea de adio lăsată înainte de a se sinucide, femeia indicase locul de muncă ca fiind cauza gestului său.

990 afișări
Imaginea articolului Carrefour a fost condamnat în Franţa să plătească 50.000 de euro, după sinuciderea unui angajat

Carrefour a fost condamnat în Franţa să plătească 50.00o de euro, după sinuciderea unui angajat

Justiţia franceză a condamnat, luni, multinaţionala Carrefour la o amendă de 50.000 de euro pentru „ucidere din culpă”, după sinuciderea unui muncitor în centrul ţării, în 2017.

Tribunalul penal Clermont-Ferrand a condamnat şi un manager la 4 luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă pentru „hărţuire morală” şi „ucidere din culpă”, dar l-a achitat pe directorul magazinului acuzat. Compania franceză, un gigant global al retailului, trebuie să publice timp de o lună decizia instanţei în toate supermarketurile din departamentul francez Puy-de-Dôme.

Pedeapsa este mai mică decât cea cerută de procuror, care la şedinţa din 27 ianuarie a indicat o pedeapsă de 100.000 de euro pentru Carrefour şi 6 luni închisoare cu suspendarea pedepsei pentru manager.

„Scopul a fost obţinerea unei condamnări, dar există o infracţiune care provoacă moartea unui angajat şi este condamnată la o amendă de 50.000 de euro, ceea ce este o prostie”, s-a plâns Clémence Marcelot, avocatul familiei victimei. La şedinţă, apărarea a cerut achitarea.

Pe 3 aprilie 2017, Viviane Monier, în vârstă de 46 de ani, s-a sinucis în Vollore-Ville. Într-o scrisoare scrisă de mână, lucrătoarea, angajată de 27 de ani în magazinul Carrefour din Thiers, şi-a indicat mediul său de lucru şi hărţuirea morală a cărei victimă se considera.

Într-o altă hotărâre judecătorească, care în noiembrie a condamnat compania pentru o „vină de neiertat”, se menţionează că în supermarketul din Thiers, „de ani de zile” există un climat „rău” cu episoade de „favoritism” şi „răzbunare” la adresa angajaţilor.
  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici