Cartel Alfa cere Guvernului să consulte partenerii sociali

Cartel Alfa solicită premierului şi ministrului Muncii, printr-o scrisoare, să discute cu partenerii sociali politica socială şi economică "pentru ca aceasta să capete consistenţă şi susţinere", altfel, din cauza nemulţumirilor sociale, putându-se ajunge la proteste.

1 afișare
Imaginea articolului Cartel Alfa cere Guvernului să consulte partenerii sociali

Cartel Alfa cere Guvernului să consulte partenerii sociali

"Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa îşi manifestă dezamăgirea şi protestează faţă de lipsa de coerenţă a măsurilor luate de către Guvern în domeniul social şi fiscal, ele fiind luate ad hoc în funcţie de mesajele de pe scena politică, fără o consultare a partenerilor sociali. Angajamentele Executivlui au mai degrabă o tentă populistă şi apar doar la nivel discursiv, ele neavând o susţinere pragmatică", se arată în deschiderea scrisorii trimise de membrii Cartel Alfa, miercuri, premierului Călin Popescu Tăriceanu şi ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Potrivit sindicaliştilor există priorităţi naţionale reale nerezolvate, precum "diferenţele inadmisibile între nivelurile de salarizare din diversele sectoare ale administraţiei publice din România, neexistând o grilă de salarizare unitară". Mai mult decât atât, drepturile marginale precum pensia de serviciu, tichete de masă, nu sunt aplicate tuturor din sector, fapt care este discriminatoriu, acuză membri Cartel Alfa.

Personalul din administraţia publică nu numai că nu este plătit corespunzător, dar în multe cazuri nici nu este corespunzător organigramei (în administraţia publică sunt prevăzuţi 130.000 şi sunt doar 95.000), ceea ce afectează cantitatea şi calitatea serviciilor prestate. „Soluţia propusă, de reducere a angajaţilor bugetari cu 10 la sută, are mai degrabă o explicare în susţinerea bugetară a angajamentelor politice făcute, respectiv mărirea punctului de pensie, aplicarea pilon II şi reducerea fiscală în domeniul social cu şase procente", se arată în acelaşi document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici