Cartel Alfa: Cerem preşedintelui să nu promulge proiectul legii pensiilor. Vom ataca legea în justiţie

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" a declarat joi că sindicatele nu sunt de acord cu proiectul Legii pensiilor adoptat de Camera Deputaţilor şi vor cere preşedintelui să nu o promulge în această formă, în caz contar vor ataca legea în justiţie şi se vor adresa şi organismelor internaţionale.

20 afișări
Imaginea articolului Cartel Alfa: Cerem preşedintelui să nu promulge proiectul legii pensiilor. Vom ataca legea în justiţie

Cartel Alfa: Cerem preşedintelui să nu promulge proiectul legii pensiilor. Vom ataca legea în justiţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Apostoiu a precizat într-o declaraţie de joi pentru MEDIAFAX că Guvernul adoptă legi "pe bandă rulantă, înţelegând că trebuie să o ia înainte sindicatelor" şi din această cauză protestele confederaţiilor sindicale sunt grăbite şi nu foarte bine organizate, dar ameninţă că vor ataca în justiţie Legea pensiilor dacă va fi promulgată în forma actuală.

"Nu suntem de acord cu această formă a proiectului de lege şi cerem preşedintelui să nu o promulge, altfel o vom ataca în justiţie şi vom cere sprijin şi la Organizaţia Internaţională a Muncii şi la Confederaţia Europeană a Sindicatelor", a precizat Apostoiu.

Potrivit liderului "Cartel Alfa", sunt foarte puţine şanse ca preşedintele să nu promulge legea.

Sindicaliştii nu sunt de acord cu prevederea privind creşterea vârstei de pensionare şi nici cu modul de calcul al punctului de pensie, respectiv în funcţie de inflaţie.

Sindicaliştii au mai cerut ca femeile care cresc copii să poată beneficia de o reducere a vârstei de pensionare şi să nu fie penalizate în perioada de creştere a copilului.

Proiectul Legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici