Cartel Alfa: Sindicatele se retrag din ANOFM, CNAS, CNPAS şi CES, activitatea acestora se va bloca

Sindicatele îşi vor retrage reprezentanţii din consiliile de administraţie ale Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, Casei de Pensii, Casei de Asigurări de Sănătate şi din CES, ceea ce va duce la blocarea activităţii acestor instituţii, a spus, vineri, vicepreşedintele "Cartel Alfa", Romulus Niţă.

102 afișări
Imaginea articolului Cartel Alfa: Sindicatele se retrag din ANOFM, CNAS, CNPAS şi CES, activitatea acestora se va bloca

Cartel Alfa: Sindicatele se retrag din ANOFM, CNAS, CNPAS şi CES, activitatea acestora se va bloca (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Sindicatele fac parte din consiliile de administraţie ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casei Naţionale de Pensii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Consiliului Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor, dar şi din Consiliul Economic şi Social, iar retragerea lor din aceste structuri va duce la blocara activităţii şi la imposibilitatea luării unor decizii", a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele "Cartel Alfa".

Niţă a mai spus că aceste instituţii nu vor putea lua decizii fără consiliul de administraţie, cu privire la repartizarea bugetului în teritoriu, la schimbarea organigramelor.

"Probabil că preşedinţii acestor instituţii vor lua decizii, dar sunt unele pe care nu le pot lua preşedinţii şi trebuie un acord al tuturor membrilor din consiliul de administraţie. Dar vor încălca legea, aşa cum au au mai făcut-o", a precizat Romulus Niţă.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au constituit, vineri, un comitet de criză, în urma măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu privind reducerea cheltuielilor în sectorul bugetar şi şi-au retras reprezentanţii sindicali din toate organismele tripartite, ca o primă formă de protest, urmând să stabilească luni mitingurile şi greva.

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe liderii confederaţiilor sindicale pentru discuţii, duminică, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici