Casa Albă avertizează: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri de COVID în toamnă şi iarnă

  • Un nou val de COVID ar putea urma în Statele Unite în toamnă şi iarnă, avertizează administraţia Biden.
  • Autorităţile american cer fonduri mai consistente de la Congres pentru „a se pregăti” serios pentru ce urmează.
818 afișări
Imaginea articolului Casa Albă avertizează: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri de COVID în toamnă şi iarnă
100 de milioane de cazuri de COVID în toamnă şi iarnă este estimarea făcută de către Casa Albă în baza unor modele externe monitorizate atent, conform CNN.
 
Oficialii americani se tem că în lipsa alocării resurselor financiare extra şi a măsurilor suplimentare, ar putea apărea variante noi de coronavirus, mai agresive, precum şi o creştere alarmantă a infectărilor.
 
Casa Albă vine cu aceste estimări pe fondul reînnoirii eforturilor din partea oficialilor care urmăresc să convingă Congresul să aprobe o serie de fonduri suplimentare pentru combaterea COVID-ului.
 
SUA se apropie de bilanţul negru de un milion de decese din cauza virusului. Oficialii spun că administraţia Biden va comemora acest moment când naţiunea va trece de această cifră.
 
În martie, administraţia a cerut suma de  22,5 miliarde de dolari ca finanţare suplimentară pentru asistenţa COVID (teste, tratamente, prevenire), însă proiectul de lege final nu a păstrat solicitarea. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici