Casa Vasile Alecsandri din Bacău va fi restaurată. Clădirea de patrimoniu se află în stare avansată de degradare

Casa Vasile Alecsandri din Bacău va fi restaurată. Consiliul Judeţean a anunţat că a lansat licitaţia pentru lucrările de renovare a imobilului aflat în stare avansată de degradare.

294 afișări
Imaginea articolului Casa Vasile Alecsandri din Bacău va fi restaurată. Clădirea de patrimoniu se află în stare avansată de degradare

Sursa foto: Facebook/Valentin Ivancea

„Am lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de consolidare şi restaurare a Casei <Alecsandri>! Încă de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, am considerat necesară reabilitarea urgentă a Casei <Vasile Alecsandri>, obiectiv de patrimoniu al Bacăului”, a transmis Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău.

Conform acestuia, imobilul, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost achiziţionat de CJ cu scopul de a-l pune în siguranţă şi de a demara, urgent, lucrările de renovare.

„Din 2020, am depus documentaţia necesară în vederea obţinerii avizelor de la Comisia Naţională pentru monumente istorice. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, atât avizele, cât şi documentaţiile necesare demarării procedurii au luat timp, costurile fiind integral suportate de bugetul CJ”, mai arată şeful CJ Bacău.

Anunţul pentru contractarea execuţiei lucrărilor de restaurare a fost publicat în SICAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 30 august. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 3,6 milioane lei (inclusiv TVA), cu o durată de 27 de luni din care 3 pentru serviciile de proiectare şi 24 pentru execuţia lucrărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici