CASMB va sesiza poliţia în cazul unor reţete false pentru un medicament pe bază de testosteron

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) va sesiza Poliţia şi procurorii după ce în urma unor controale a identificat mai multe reţete false în valoare estimată iniţial la 1,2 milioane de lei pentru eliberarea unui medicament recomandat pentru sterilitate sau mastită cronică.

503 afișări
Imaginea articolului CASMB va sesiza poliţia în cazul unor reţete false pentru un medicament pe bază de testosteron

CASMB va sesiza poliţia în cazul unor reţete false pentru un medicament pe bază de testosteron (Imagine: Mediafax Foto)

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au identificat cu ocazia unui control mai multe reţete false, valoarea acestora fiind estimată într-o primă etapă la 1.214.237,43 lei, bani care vor fi recuperaţi sau nu vor mai fi decontaţi.

"În luna august, urmare sesizărilor mass-media, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au declanşat o acţiune de control şi verificare a realităţii, conformităţii şi legalităţii prescrierii şi eliberării medicamentului Nebido. Urmare a verificărilor încrucişate a 748 prescripţii medicale emise de 105 prescriptori (medici de familie şi medici specialişti) şi a furnizorilor de servicii farmaceutice care au eliberat medicamentele înscrise pe reţete vor fi luate mai multe măsuri. Una dintre ele vizează recuperarea sumelor plătite, precum şi refuzul la plată pentru sumele identificate ca fiind necuvenite, în cuantum de 1.214.237,43 lei", arată CASMB într-un comunicat de vineri.

Acţiunea de verificare şi control va fi extinsă şi la alţi furnizori, a precizat sursa citată.

În plus cele două instituţii au sesizat Poliţia şi Parchetul în cazul situaţiilor privind neconformitatea documentelor depuse de către furnizori. Furnizorii dau o declaraţie pe propria răspundere privind corectitudinea datelor.

Produsul Nebido, soluţie injectabilă testosteron, este recomandat bărbaţilor printre altele pentru impotenţă sau sterilitate, iar femeilor în cazul sângerărilor uterine funcţionale, mastită cronică sau tratamentul paliativ în cancerul mamar progresiv şi cancerul endometrial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici