Cât costă un kilometru de drum finanţat din fonduri europene

Un kilometru de drum finanţat din fonduri europene costă între 1,7 milioane de euro şi 4,4 milioane de euro, potrivit unui raport privind stadiul absorbţiei fondurilor structurale, dat publicităţii miercuri de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

836 afișări
Imaginea articolului Cât costă un kilometru de drum finanţat din fonduri europene

Cât costă un kilometru de drum finanţat din fonduri europene (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Nu există o viziune integrată privind finanţarea sectorului de transport, singurul domeniu atractiv pentru Guvern fiind cel al infrastructurii rutiere şi feroviare. Prin lipsă de viziune dorim să ne referim la finanţarea secvenţială a unor tronsoane de drum care nu sunt nici măcar cele mai tranzitate din România. Românii trebuie să ştie că un kilometru de drum din bani europeni costă în România între 1,7 milioane de euro şi 4,4 milioane de euro", arată IPP în raport.

Potrivit autorilor raportului, cea mai mare sumă a fost atrasă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, respectiv peste 600 de milioane de euro.

"În valoare absolută, la nivelul întregului program, cele mai mari proiecte câştigate sunt cele ce vizează construcţia Autostrăzii Arad - Timişoara, cu peste 126 de mii de euro, reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova, cu aproape 125 de mii de euro şi reabilitarea DN24, limita de judeţ Galaţi-Vaslui-Crasna şi DN24B Crasna-Albiţa cu 88 de mii de euro", se mai arată în raportul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici